Salihli TSO Kadınlar Birliği’nin girişimci kadınlara yönelik Suresto Restoran’da ödül gecesi düzenledi. 60’a yakın üyesi bulunan ve kadınlar arasında dayanışma sağlamak üzere çeşitli etkinliklerde bulunan Salihli TSO Kadınlar Birliği, kent ekonomisine değer katan ve girişimleriyle örnek olan Salihlili kadınları ödüllendirdi. Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, yaptıkları faaliyetlerle kadınların güçlerini fark etmelerini sağlamaya çalıştıklarını, birlik ve beraberliği tesis edip güzel örnekler sunmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Salihli’nin ilk güzellik salonunu kuran ilçenin ilk estetisyeni Melek Kelebek’e girişimcilik ödülü takdim edilirken, uzun yıllar matematik öğretmenliği yaptıktan sonra, eşinin vefatı üzerine inşaat şirketinin başına geçen ve başarılı olan Taliye Girgin Özkan’a da onur ödülü sunuldu.


Manisa’nın ilk kadın milletvekili Sakine Öz ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk kadın meclis üyesi Fatma Gökçe Taşdelen de plaketle ödüllendirildi. Gazeteci yazar Ayçe Dikmen de düzenlenen gecede, “Ege’nin Öncü Kadınları” belgeselinin sunumunu yaptı. Sunumda Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden Benal Nevzad Arıman, NASA’da görev alan ilk Türk bilim kadını Dilhan Eryurt, ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk, ilk kadın muhtar Gülesin Hanım, ilk kadın noter Mazlume Yüce, ilk kadın paraşütçü Yıldız Eruçman’ın başarıları anlatıldı.


Dikmen, ilk kadın Danıştay Başkanı Füruzan İkincioğulları, ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın, ilk kadın borsa başkanı Işınsu Kestelli, ilk kadın Vali Lale Aytaman, Manisa’nın ilk kadın milletvekili Sakine Öz, ilk kadın Baro Başkanı Sema Pekdaş, ilk kadın modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, Avrupa Festivaller Birliği’nin ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Eczacıbaşı Sarper ile yaptığı röportajlardan kesitler sunarken, Salihlili kadınlara “Ege’nin Öncü Kadınları” isimli kitabını imzaladı.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması çerçevesinde gerçekleştirilen gecede, minyatür sanatçıları Yasemin Ademoğlu ve Yasemin Bulut’a da ödül verildi.

Editör: TE Bilişim