Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen 17 sivil toplum kuruluşunun başkanları, son günlerde artan terör saldırılarına karşı birlik mesajı vererek, ortak deklarasyon yayınladı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli Ticaret Borsası, Salihli Ziraat Odası, Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile esnaf odalarının başkanlarının katıldığı ortak toplantıda, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, şu deklarasyon metnini okudu:“Ülkemiz son günlerde artan terör eylemleriyle çok zor günler geçirmektedir. Güneydoğu’da güvenlik güçlerine karşı girişilen hain saldırılar tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Salihli olarak son 1.5 ayda 3 şehit vererek bu acıyı yüreğimizde hissettik. Artık bu tür acılar yaşamak istemiyoruz. Gözü yaşlı analar, eşler ve yetim çocuklara yenilerinin eklenmesini istemiyoruz. Dış güçlerin yaktığı fitne ateşini hep birlikte söndürmeliyiz. Sivil toplum örgütleri olarak bizler son aylarda yaratılan kışkırtıcı söylemleri bir kenara bırakıp, soğukkanlı ve sağduyulu olmak zorundayız. Ülkemizde yaşanan siyasi belirsizlik ve artan terör eylemleri halkımızda huzur, ekonomide istikrar ve güven bırakmamıştır. Gün geçtikçe daha kötüye gitmekteyiz. Ülke yönetiminde sorumluluğu olan herkes, sivil toplum örgütleri ve halkımız bu kötü gidişin önüne geçmek için elele vermelidir.”


“78 MİLYON HEPİMİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”


Bu topraklarda binlerce yıllık kardeşliğin bozulmak istendiğini belirten Başkan Yüksel, “Bu tuzağa izin vermeyelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyen terör örgütüne karşı birlik olmalıyız. Türkiye’de birlikte kardeşçe yaşama iradesini göstermeliyiz. Gün birlik olma, birbirimize sarılma, iri olma, diri olma günüdür. Kışkırtıcı söylemler bırakılmalı, kamuoyunda gerginliği artırmaktan sakınılmalıdır. Zira siyaset sahnesinde sergilenen gerginlik ve saflaşmalar, terör için en verimli zemini oluşturur. Terörü protestoya sonuna kadar evet, ama her türlü şiddete hayır. 78 milyon hepimiz birlikte Türkiye’yiz. Bu süreçte daha sağduyulu olmak, daha sağlıklı düşünmek zorundayız. Çünkü, başka Türkiye yok”


Deklarasyonu imzalayanlar: Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli Ticaret Borsası, Salihli Ziraat Odası, Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Salihli Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası, Salihli Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Salihli Marangozlar Esnaf Odası, Salihli Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, Salihli Kahveciler Esnaf Odası, Salihli Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası, Salihli Elektrik ve Radyo Teknisyenleri Esnaf Odası, Salihli Kunduracılar ve Saraçlar Esnaf Odası, Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Salihli İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası, Salihli Lokantacılar Esnaf Odası, Salihli Terziler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası

Editör: TE Bilişim