Edinilen bilgiye göre; Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Manisa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Salihli KOM Grup Amirliği görevlileri tarafından uyuşturucu madde ticareti ve satışı yapan sokak satıcılarına karşı, altı ay süren çalışma sonrası eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şahıstan 342 sentetik uyuşturucu hap, 104.5 gram esrar, 24 gram bonzai ve içime hazır 8 fişek ele geçirildi. Şahıslar hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem yapıldı.
Polis ayrıca bu şahıslara uyuşturucu maddeleri temin ettikleri ve sattıkları tespit edilen şahıslara da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda S.Ö., A.Y., M.Ö., H.N., A.A. ve O.A.’nın kaldığı ikametlerde yapılan aramada 2 otomatik ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca ve 1 adet 9 mm. çapında mermi ele geçirildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden A.Y., M.Ö., H.N., A.A. ve O.A. çıkarıldığı mahkemece uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.Ö. serbest bırakıldı.
Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, kentin huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla etkin ve kararlı mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim