Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 25 Temmuz 2015 tarihinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un adı, ilkokulu okuduğu Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Kabazlı Mahallesindeki okula verildi. Şehidin isminin yer aldığı tabela okula asılırken, Şehit İsmail Yavuz için ayrıca okulun girişine bir de köşe oluşturuldu. Açılış töreninde şehidin eşi, çocukları ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Kabazlı İlkokulunda gerçekleştirilen törene Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Taner Akıncı, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Erdal, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Şehit İsmail Yavuz’un eşi Birsen Yavuz ve çocukları Mehmet Eren ve Ali Çınar Yavuz, şehidin babası Mehmet Yavuz ile yakınları ve davetliler katıldı.

“ŞEHİDİMİZ İÇİN KÖŞE OLUŞTURDUK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlkokulu Müdürü Yakup Ateş, “Şehidimiz Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un ismi artık ilkokulu okuduğu bu okulda yaşayacak. Şehidimizin öz geçmişini tüm öğrencilerimizin görmesi içinde birde okulun girişine bir köşe oluşturduk. Öğrencilerimiz şehidimizin öz geçmişinden ders alsınlar ve bu ülkeyi böldürmemek için mücadele etsinler” dedi. Ateş, bu köşeyi şehidin eşi Birsen Yavuz ile birlikte yaptırdıklarını sözlerine ekledi.

Her zaman olduğu gibi terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade eden Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise, “Ülkemiz terör örgütüne çok sayıda şehit verirken, Salihli’de birçok şehit verdi ve şehit haberleri gelmeye devam ediyor. İsmail Yavuz kardeşimizde bu şehitlerimizden bir tanesidir. Bir toprağın vatan olması kolay değil. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un şiirde de dediği gibi ’Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ gönlümüz ister ki güvenlik güçlerimiz şehit olmasın temennimiz de bundan sonra şehitler gelmesin” dedi. Başta şehit İsmail Yavuz olmak üzere tüm şehitlere rahmet ve yakınlarına sabırlar dileyen Kaymakam Peynircioğlu, “İnşallah şehidimiz İsmail Yavuz’un ismi okuduğu bu okulda sonsuza kadar yaşayacak. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz teröre destek verenleri de lanetliyoruz. Çünkü terörü desteklemek en az terörist kadar sorumluluğu vardır." diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Törende Şehit İsmail Yavuz’un biyografisi şehidin eşi Birsen Yavuz, çocukları Mehmet Eren ve Ali Çınar Yavuz, şehidin babası Mehmet Yavuz ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un hayrına okul bahçesinde lokma döktürüldü.

Editör: TE Bilişim