Salihli ilçesinde, Salihli Sart Mahmut Ortaokulu bahçesinde yapılan törende, kitap okumanın önemine değinen Okul Müdürü Hasan Kaba, hedeflerinin okulumuza bir kütüphane kazandırmak olduğunu belirtti.
Kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini ifade eden Kaba, "Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez. Hedefimiz okulumuza bir kütüphane kazandırmak olduğunu bilmenizi isterim. Bu konuda sizlerden çevrenizde varsa hayırseverlerden bu konuda yardım talep etmenizi bekliyorum" dedi.
Hafta ile ilgili şiirlerin okunmasından sonra, düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Program sonunda tüm sınıflar aynı anda bir saat kitap okudu.

Editör: TE Bilişim