Salihli ilçesinde Eski Kamyon Garajı üzerinde çalışmaları başlatılan Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projesinin yapım imalatlarında sona yaklaşıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Salihli ilçe ziyaretinde, tek alanda hayata geçen ve ilçenin 3 önemli sorununu çözüme kavuşturacak olan projeyi inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden projenin son durumu hakkında bilgiler alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaların hızlandırılması ve ileride herhangi bir sorun yaşanmaması için titizlikle projenin sürdürülmesi talimatını verdi.

“Salihli, büyükşehir havasına bürünecek”
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerinde hayata geçirilen yatırım ve projelerin Salihli Belediyesi’nin bütçesinden daha büyük yatırımlar olduğunu dile getiren Başkan Zeki Kayda, “Devasa projeler, Salihli’mizde hayata geçiyor. Salihli Belediyesi’nin toplam bütçesini aşan bir parayla bu yatırımlar yapılıyor. Ben Cengiz başkanımıza teşekkür ediyorum. Salihli halkının onu ne kadar sevdiğini her ortamda söylüyoruz. O sevginin de karşılıksız kalmadığını görüyoruz. Bu projelerde çalışmalar tamamlandığında Salihli gerçekten büyükşehir havasına bürünecek” diye konuştu.

Son Rötuşlar Yapılıyor
Salihli için önemli bir projenin sonuna daha yaklaştıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yeraltında 600 araçlık otopark, üstünde pazaryeri ve 40 dükkanın bulunduğu bedesten çarşısı olan bir yatırım. Bu projemizin de KDV dahil yaklaşık maliyeti 35 milyon lira civarında. Kavşak projesiyle birlikte, iki projenin maliyeti yaklaşık 90 milyon lirayı buluyor. Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı projemizin tamamlanmasına yaklaşık 2 aylık bir süreç kaldı. İmalatlar yüzde 85-90 oranında tamamlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Salihli ilçemiz şehir içerisinde otopark sorunu yaşamayacaklar. Manisa il merkezinde bile şu anda 600 araçlık otopark yok. Çalışmalarını başlattığımız Eski Garaj Yeni Proje kapsamında bin 800 araçlık bir otopark yapacağız. Tabii bu yaklaşık 3 sene içerisinde hayata geçebilecek bir proje. Bu açıdan buradaki projenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah açılışlarında da Salihli halkıyla bir arada olacağımız projelerimizin, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın, tek bir Allah razı olsun demeleri bizler için yeterli. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim