Torbalı’daki Özgörkey Klasik Otomobil Müzesi’ni gezerek programa başlayan grup, 7 bin metrekare alanda kurulmuş olan ve 130 klasik araba ile motosiklet, yüzlerce araba maketi ve aksesuarlarının sergilendiği müzeye hayran kaldı. Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi olan Key Müzesi’nde sergilenen 1886 yılında yapılan ilk otomobil ile otomobil dünyasına yön vermiş olan markaların ilk modelleri ilgi ve merakla izlendi.
Kadınlar Birliği üyelerinin ve eşleri ile katıldığı gezide ikinci durak Kordon’da bulunan, Atatürk’ün İzmir’e geldiğinde kaldığı ev olan Atatürk Evi oldu. İzmir’in kurtuluşu ve peşinden gelen büyük yangın ile ilgili bir sinevizyon gösterisi izleyerek bilgi alan Salihli grubu, iki katlı Atatürk Müzesi’nde sergilenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait kişisel eşyalar ve Atatürk’ün hayatı ile savunduğu fikirler hakkında detaylı bilgiler aldı.
Boş zamanda İzmir Kordonu’nda gezinti yapan Salihlililer, daha sonra Mithatpaşa Caddesi üzerinde hayırsever Nesim Levi tarafından 1907 yılında yaptırılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Tarihi Asansör’de İzmir manzarası eşliğinde sohbet edip, güneşin batışını izledi. İzmir’deki Salihlililer’in kurduğu Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Hayati Ertuğrul ve eşinin de katıldığı Asansör’deki yemekte bir konuşma yapan Salihli TSO Başkanı Yüksel, “Bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Aramızdaki dayanışmayı bu tür ortak gezilerle pekiştirmemizi sağlayan Kadınlar Birliği üyelerimize teşekkür ederiz.” dedi.
Editör: TE Bilişim