Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz ve Kapadokya gezisinden sonra, son olarak Güney Anadolu'ya dört günlük bir kültür turu düzenledi. Farklı bölgelerin kültürlerini tanımaya ve potansiyel iş bağlantı arayışlarına yönelik olarak gerçekleştirilen gezi Mersin, Hatay ve Adana illeri ile Mersin'in Silifke ve Tarsus ilçelerini kapsadı. Geziye Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri ile Salihli'deki belli başlı firmaların yetkilileri katıldı.

İLK DURAK SİLİFKE

Gezinin ilk gününde Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Salihli heyeti, burada Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ve Meclis Başkanı Ali Doğan ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Salihli TSO üyelerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirip, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nı "kardeş oda" ilan etti. Silifke'de Antik Dönem ve Helenistik Dönem'in iç içe geçtiği Büyük İskender'in komutanlarından Selevkos'un izlerinin bulunduğu Kanlı Divane Antik Kenti, Kaya Kabartmaları, kiliseler,  Ölüm Kulesi gibi anıtsal eserler, Silifke-Kız Kalesi, Zeus Tapınağı, Cennet - Cehennem Obrukları, Sarkıt ve Dikitleriyle ünlü Dilek Mağarası gezildi.

TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ

Daha sonra gidilen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda ise Salihli heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette Salihli ile Tarsus'un sosyo-ekonomik yapıları hakkında bilgiler paylaşıldı. Salihli ile Tarsus ekonomilerinin, kültürlerinin ve odaların yapılarının birbirleriyle çok benzer olduğu anlaşıldı. Ziyaretinden ardından Tarsus'u gezen Salihli ekibi, Türk  tarihinde büyük yere sahip Çanakkale Savaşı'nın unutulmazlarından, restore edilmiş Nusret Mayın Gemisi ve Eshab-ı Keyf diye adlandırılan, kutsal kişiler olarak bilinen yedi genç ile köpekleri Kıtmir'e ait olduğu söylenen, burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret etti.

HATAY KÜLTÜRÜNE YAKIN BAKIŞ

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın kültür turu daha sonra Hatay ile devam etti. Dünya'nın en önemli mozaiklerinin bulunduğu Antakya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen objeleri ilgiyle inceleyen grup, Antakya'nın dar sokaklarında şehrin yeme-içme ve giyim kültürünü de yakından görme imkanı buldu. Medeniyetler beşiği olarak bilinen Antakya'da Anadolu'da yapılan ilk cami olarak bilinen Habibi Neccar Camii, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi ve Hristiyanların en eski kiliselerinden biri olarak bilinen Saint Pierre Kilisesi ziyaret edildi.

ÇUKUROVA'NIN KALBİ ADANA

Güney Anadolu gezisinin son gününde Çukurova'nın ortasında yer alan ve Seyhan Nehri'nin bereketli sularıyla beslenen Adana şehri ziyareti gerçekleştirildi. Adana'nın meşhur Taşköprü'sünde gezinti yapan grup, altı minareli Sabancı Camisi'ne hayran kaldı.

Gezi sonrası bir değerlendirme yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, her köşesi ayrı bir değer olan Türkiye'yi yakından görüp tanımaya çalıştıklarını belirtip, "Kültür gezilerini, cennet ülkemizi yakından görerek tanımaya büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Kapadokya'dan başlayarak, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz gezileri gerçekleştirdik. Bu geziler üyelerimizin birbirini daha yakından tanıması ve kaynaşmaları açısından da son derece yararlı olmaktadır. Ayrıca gidilen yerlerde bazı üyelerimiz kendi konularıyla ilgili iş bağlantıları imkanı da bulmaktadır." dedi.




 

Editör: TE Bilişim