Salihli’nin Allahdiyen Mahallesi’ne yapılması planlanan Hidroelektrik Santralinin ÇED bilgilendirme toplantısı, mahallelinin tepkisi üzerine yapılamadı.

Geniş güvenlik önleminin alındığı mahalleye bilgilendirme toplantısı için gelen yetkililer, kalabalığın tepkisi üzerine toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak mahalleden ayrıldı. ‘HES’e Hayır Platformu’ sözcüsü İslam Horum, “Bugün burada göstermiş olduğumuz direnişle ilgili firmanın bilgilendirme toplantısını yapmasına müsaade etmedik. Çünkü biz bu davamızda sonuna kadar haklıyız. Bölgedeki su rezervleri ortada. Çiftçimiz yaz aylarında zaten bahçelerini sulayacak su bulamıyor. Biz elimizdeki sınırlı sayıdaki suyu da HES’e kaptırmayacağız. Haklı mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan eyleme, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy, MHP Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, CHP Manisa Eski Milletvekili Sakine Öz, MHP’li Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, TEMA, GEMA Vakfı, Birleşik Haziran Hareketi ve çevreci örgütler ile Allahdiyen, Bahçeçik, Çamurhamamı ve Gökköy mahallesi sakinleri de destek verdi.

Bozburun, Kurşunlu ve Kömürcü Dereleri üzerine, Hitit Elektrik Üretim AŞ tarafından 24 MW gücünde hidroelektrik santrali (HES) kurulması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim