Manisa’nın Salihli ilçesinde bin 873 üyesi bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 65. Olağan Genel Kurulu, Belediye Spor Salonu’nda yapıldı. Divan başkanlığını Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Recep Çınar’ın yaptığı genel kurulda tek liste ile seçime katılan Halil Aşık, kullanılan bin 150 oyu alarak, güven tazeledi.

“46 milyon lira kredi verdik”
Genel kurulda konuşan Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, 2017 yılında 800 ortağa 46 milyon lira kredi ödemesi yaptıklarını, ayrıca 210 adet problemli dosyanın yapılandırıldığını ve 465 lira temerrüt faizinin silindiğini söyledi. Her zaman esnafa sıkıntı yaratan değil, esnafın her zaman sıkıntısını çözen bir kooperatif olduklarına vurgu yapan Aşık, “Kooperatifimizin ekonomik yapısı oldukça güçlü durumda olup, kurum olarak esnafımıza ucuz ve hızlı kredi vererek destek olmaya çalışıyoruz. Kooperatif olarak geçtiğimiz yıl, esnafımıza kullandırdığımız 46 milyonluk kredi ile Salihli’ye can verdik” dedi. Yıl içerisinde 37 ortağın kooperatiften ayrıldığını ifade eden Aşık, 206 yeni ortak kaydının yapılırken, 1 ortağın ise vefat ettiğini söyledi. Ortaklarının üniversite okuyan çocuklarına yardımda bulunduklarını belirten Başkan Aşık, “Geçtiğimiz yıl 44 öğrencimize kişi başı 850 liradan toplam 37 bin 400 lira eğitim, öğretim yardımında bulunduk. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Ordumuzun arkasındayız”
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiklerini ifade eden Aşık “Ülkemiz ve ordumuz milletimizin milli menfaatleri için Suriye’de kahramanca mücadele etmektedir. Mehmetçiğimiz ülkemizin bekası ve gelecek nesillerimiz için Zeytin Dalı Harekatı ile üstün başarı ve azim sergilemektedir. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak tüm kalbimizle ordumuzun arkasındayız. Onlara şükranlarımızı sunuyor bu çetin ve kirli oyunu alt ederek zaferle döneceklerine inanıyoruz” dedi.

“Gecemize gündüzümüze katarak çalışıyoruz”
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 65. Olağan Genel Kurulunda konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek, kente yapılan hizmetleri tek tek anlatarak “Salihli’nin kaderini değiştirip, kente vizyon katarak, yaşanabilir bir şehir yaratmak için gecemize gündüzümüze katarak çalışıyoruz” dedi. Salihli’ye hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Kayda “Ortak akılla Salihli’ye geleceğe hazırlamak hepimizin görevi. Bu görevimizi yerine getirmek için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından açık oylama usulü ile yapılan oylamada mevcut başkan Halil Aşık, yeniden seçilerek güven tazeledi. Halil Aşık Başkanlığı’ndaki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu Muammer Topcan, Tuncay Aydın, Bünyamin Kanatoğlu ve Rifat Yavaş’tan oluşurken, denetim kurulu ise Kadir Dilşeker ve Kadir Yeşildağ’dan oluştu.
Kongreye Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda başta olmak üzere Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Recep Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, siyasi parti temsilcileri, esnaf odalarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçelerin esnaf ve kefalet kooperatifleri başkanları ile çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.


Editör: TE Bilişim