Manisa’nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yoğun talep üzerine ardı ardına açtığı iki girişimcilik kursuna katılan toplam 54 kişi sertifika aldı. Yeni girişimcileri teşvik eden çalışmalara imza atan Salihli TSO’dan girişimci sertifikası alanların sayısı da 284’e yükselmiş oldu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, girişimci adaylarından gelen yoğun talep üzerine eş zamanlı iki eğitim düzenleyerek, 54 kişinin aynı anda sertifika almasını sağladı. 9 gün boyunca 70 saat süren eğitimleri tamamlayanlara Salihli TSO’da düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı. Salihli TSO’nun düzenlediği 10 kurstan girişimcilik sertifikası alanların sayısı 284’e ulaştı.

Oda’nın Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, eğitime verdikleri önemi anlatarak, yeni girişimcileri desteklemeyi kendilerine misyon edindiklerini kaydetti. Düzenlenen 9’uncu ve 10’uncu kursların her birinin 30’ar kişiyle başladığını ve iki kurstan 54 kişinin başarılı olup sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Yüksel, şu bilgileri verdi: “Salihli TSO’nun, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde toplam 10 girişimcilik eğitimi düzenlendi. Bundan önce düzenlenen 8 kursta 230 kişi sertifika aldı ve bunlardan 48’i kendi işlerini kurmayı başardı. Bu, Türkiye geneliyle kıyaslandığında iyi bir oran. Genelde yüzde 10 olan işyeri açma oranı, Salihli’de yüzde 20’ler düzeyine ulaştı. Bunu çok önemsiyoruz. Yeni açılan her işletme işsizliğin azalmasına katkı sağlıyor. Siz iş sahibi olurken, başkalarını da yanınızda çalıştırarak istihdama katkı sağlıyorsunuz.”


KOSGEB’in yeni girişimcilere hibe desteğinin 30 bin TL’den 50 bin TL’ye, uygun ödemeli kredi miktarının da 70 bin TL’den 100 bin TL’ye yükseltildiğini hatırlatan Yüksel, “Siz şanslısınız. Toplamda 150 bin TL’lik destek bir işletme için oldukça iyi bir rakamdır.” dedi.


Salihli TSO olarak Kula’da 2 ve Selendi’de 3 kurs açtıklarını belirten İbrahim Yüksel, yeni açılan kurslara İş-Kur’un da ortak olduğunu ve kursa katılanlara günde 20’şer TL ödeme yaptığını kaydetti. Yüksel, Salihli TSO bünyesinde yer alan KOSGEB temsilciliğinde, Oda personeli tarafından hiçbir ücret alınmadan girişimci adaylarına ve KOBİ’lere danışmanlık yapıldığını hatırlattı.


Konuşmanın ardından kursiyerler kendilerini tanıtarak yapmayı düşündükleri iş hakkında bilgi verdi ve Salihli TSO Yönetim Kurulu üyelerinin elinden sertifikalarını aldı.

Editör: TE Bilişim