Salihli Belediyesi tarafından düzenlenen 53.Şiir İkindileri, Gürcistan, Bulgaristan, Irak-Türkmeneli, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Azerbaycan ile KIBATEK şairlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen 53.Şiir İkindileri programına, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, CBÜ Salihli Yüksek Okulu Müdürü Adnan Erdal, Bosna Hersek İzmir Başkonsolosu Kemal Baysak, Gürcistan İzmir Başkonsolosu Makvala Khrevaba, KIBATEK Kurucusu Feyyaz Sağlam, Bulgaristan’dan Şaban Mahmudov Kalkan, Irak-Türkmeneli’den Ammar Sılooğlu, Arnavutluk’tan Şevket Balla, KIBATEK Genel Sekreteri Güzin Oralkan, Azerbaycan’dan Aıda Zeynelova, Şairler Cafer Öz ve Mevlüt Kaplan, CBÜ Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Salihli Belediyesinin düzenlediği 53.Şiir İkindileri porgramının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, değişik ülkelerden Salihli’ye gelen tüm konuklar ile şairlere seslenerek, “ Hepiniz, güzel Salihli’mize hoş geldiniz. Belediyemiz tarafından düzenlenen 53.Şiir İkindileri programımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Şair olmak ve şiir yazmak çok önemli. Şiir yazmak için insanın çok farklı duygulara sahip olması gerekir. Sizleri bu anlamda kutluyorum. Farklı ülkelerden Salihli’mize gelen siz değerli şairlerimiz, duygularınızı kelimelere dökerek yazdığınız şiirleri bizlerle paylaştınız. Şiir İkindilerimiz, hiç ara vermeden değerli şairlerimizle birlikte düzenlenmeye devam edecektir ” dedi.
Şairlerin seslendirdiği şiirler, salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda, 53.Şiir İkindilerine katılan şairlere, Kaymakam Peynircioğlu, Belediye Başkanı Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı San, CBÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erdal, Başkan Yardımcıları Karaoğlu ve Karaca tarafından plaket verildi.

 
Editör: TE Bilişim