Salihli'de sağlıklı ve güncel verilere ulaşılamaması Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nı harekete geçirdi. Bu konuda işbirliği kararı alan iki kurum, 'Salihli İlçesi Sosyo-Ekonomik Haritalama' başlığı altında bir çalışma başlattı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda bu konudaki ortak çalışmanın detayları ve tarihsel aşamaları konusunda bir yol haritası belirlendi. Toplantıya MCBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, Müdür Yardımcısı Dr. Lale Demirlioğlu, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Yurtsever, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Hayriye Başlı Nur, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri katıldı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, toplantının başında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden itibaren iki konu hakkında çok hassas olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz konulardan birincisi Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesi, ikincisi de Salihli'ye bir fakülte kazandırılması konusu oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Salihli'ye kazandırılmasında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası lokomotif görevi üstlendi. Bu konuda geç de olsa önemli aşamalar kaydedildi. Ve şimdi öğrendik ki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu, fakültenin Maliye Bölümü'ne öğrenci kabulüne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nda başlayacak. Bu bizim için müjde oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz."

MCBÜ ile ortak bir projede görev almak, Salihli'nin gelecek vizyonunu birlikte hazırlamaktan büyük heyecan duyduklarını vurgulayan Yüksel, bu çalışmayla ilçenin verilerinin güncelleneceğini, ileriye yönelik vizyonunun ancak bu şekilde çizilebileceğini ifade etti.

'Salihli İlçesi Sosyo-Ekonomik Haritalama, Kentin Sosyo -Ekonomik Yapısını Anlamak ve Görselleştirmek' başlığı ile yürütülecek projenin aşamaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Hatice Yurtsever, Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırlanacak projenin ilçenin önemli bir eksikliğini gidereceğini dile getirdi.

MCBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber de, ortakları arasında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bulunduğu Manisa Teknoparkı'nın dolu kapasiteye ulaştığını kaydetti. Dilber, Salihli'nin sosyo-ekonomik envanterinin çıkarılmasını kapsayan projenin protokolünü önümüzdeki günlerde Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalayacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim