Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Kabazlı Mahallesinde Salihli Belediyesi tarafından yapılan Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu inşaatı hızla yükseliyor. Geçtiğimi aylarda temeli atılan 43 bin 265 metrekarelik alanda inşa edilen Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu, hem uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak hem de Salihli’nin tanıtımına katkı sağlayacak. Bin 800 üyeli Salihli Avcılar Kulübü Başkanı Hasan Demir tarafından Başkan Kayda’ya önerilen proje kapsamında poligonda 3 adet trap ve skeet atış sahasının yanı sıra idari odalar, tesis binası, revir, hakem odası, soyunma odaları, kafeterya, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, otopark ile tribünün yer alacak.

Poligonun son durumuyla ilgili bilgi veren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Yaptığımız projelerden bir tanesi de atış poligonu. Atış poligonunu bana getirdiklerinde Avcılar Kulübü böyle bir talepte bulunduğunu söylediler. Ben de uluslar arası yarışmaları var da bunun için mi istediklerini sordum. Yoksa sadece atış ve ya kendinizi geliştirmek için ortaya koyduğunuz bir proje mi diye sordum. Hayır dediler. Gerçekten ortaya koydukları proje bizim için çok önemliydi. Biz de heyecanlandık. Türkiye’de çok az olan bir poligondan bahsettiler. Uluslar arası bir poligondan bahsetti arkadaşlarımız. Meclise getirdik. Mecliste onayladık. Şu anda ihalesi yapıldı. İnşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye’nin 7. büyük atış poligonu. Ege Bölgesi’nin de İzmir’den sonra en büyük atış poligonuna sahip olacak. Yaklaşık 44 dönümlük arazi tahsis ettik. Bu arazi üzerinde inşaatımızı yapıyoruz. 3 noktadan atış yapabilecekleri alanlar var. Kafeteryaları var. Her şeyiyle 4-4’lük bir atış poligonu yapıyoruz. Bunu yapmakla hem Salihli’nin tanıtımı hem de bin 800 üyesi olan Avcılar Kulübü’ne de böyle bir şeyi tahsis etmeyi uygun gördük. Bir ölçüde de Salihli’nin tanıtımı önemli. Atıcılık da tabi bir spor dalı. Türkiye’de bu sporla ilgilenenlerin olduğu aşikar. Biz de Salihli Belediyesi olarak bu alana parmak bastık. Salihlimiz için atıcılarımıza avcılarımıza hayırlı olsun. Ocağın 20’sinde bize teslim edecekler. Çok az bir süre kaldı. Hep birlikte de açılışını yapacağız” dedi.

“Türkiye’deki müsabakalara ev sahipliği yapacak”

Projede çıkış noktasını sadece Salihli’yle sınırlı tutmadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kayda, “Çıkış noktamız sadece Salihli değil. Salihli’de bin 800 avcı var ama esas Türkiye’ye hitap ediyor. Bir de uluslar arası bir poligon. Atıcılık federasyonuna bağlı önümüzdeki süreçte bir çok atışın yarışmaların burada olacağını biliyoruz. Bunun için yola çıktık. Türkiye’de 7 taneyse Ankara’da da yoksa bu anlamda bizim için önemli. Sadece bizim kendi kulübümüze değil Türkiye’ye hitap edecek. Türkiye’deki müsabakalarda atış poligonumuz kullanılacak” diye konuştu.

Kaynak: iha