Eğitimin her alanında verdiği desteklerle büyük takdir toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Salihli’de hayata geçirdiği MABEM, düzenlenen törenle resmen hizmete başladı. Açılış törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve eşi Sevgi Kayda,, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları, Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, daire Başkanları, şube müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri ile birlikte Salihlili vatandaşlar katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, vatandaşların alkışları eşliğinde merkezin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra MABEM binasında inceleme yapan Başkan Ergün, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Eğitimci Başkan’dan MABEM’e Övgü

Yıllarca öğretmenlik yapmış bir belediye başkanı olarak Salihli’de böyle bir hizmetin hayata geçmesinden dolayı memnuniyetini paylaşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda,” Bin 500’e yakın öğrencimiz burada hem orta öğretim, hem de üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Salihlimize böyle bir hizmeti verdiğiniz için gençlerimiz adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere başarılar diledi

Öğrencilere başarılar dileyen Başkan Ergün ise, “Her şey, siz gençlerimiz için. Başarı çıtasını her geçen gün yükselten ve yüzde 95’in üzerindeki başarısıyla Manisa’nın vazgeçilmez bir eğitim kurumu haline gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri, il genelinde hizmete girdi” dedi.

Sizler bizim geleceğimizsiniz

MABEM’in il genelinde 6 binin üzerinde öğrenciye eğitim imkânı sağladığını belirten Başkan Ergün ise ”Cumhuriyet’ine, Atatürk İlke ve İnkılâpları’na bağlı nesiller yetiştirmek tek hedefimizdir. Bizim için en önemli görev bu. Sizler, bizim geleceğimizsiniz, her şeyimizsiniz. Bugün, Manisa’da 6 binin üzerinde öğrencimize eğitim imkanı sağlıyoruz. Bizler için en büyük mutluluk bu. Tüm öğrencilerimize iyi çalışmalar diliyor, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim