Salihli’de kurulan Salihli Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürünü Yayma Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Yirmi üyesi bulunan ve tek liste ile gidilen seçimde derneğin başkanlığına Halil Toker seçildi. Toker ilk hedeflerinin üye sayısını yüze çıkarmak olduğunu belirtti.

Derneği kurmaktaki amaçlarının deve güreşi kültürünü gelecek nesillere aktararak Salihli’nin adını Türkiye’ye duyurmak olduğunu ifade eden Salihli Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürünü Yayma Derneği Başkanı Halil Toker, şunları söyledi: “Salihli’de devecilik kültürüyle alakalı bir derneğe ihtiyacın olduğunu düşündüğümüz için derneğimizi kurduk. Deveci camiasını bir arada tutacak, toplayacak ve çeşitli sosyal etkinliklerle Salihlimizin adını deve güreşlerinde duyurmak istiyoruz. Bunun için hep birlikte çalışacağız. 28 Şubat 2016 tarihinde Salihli’de geleneksel olarak yapılacak olan Salihli Belediye Başkanlığı’nın tertip edeceği deve güreşi derneğimiz tarafından organize edilecektir. Dernek olarak yapacak olduğumuz bu ilk organizasyon ile Salihli halkına güzel bir güreş seyrettirmek istiyoruz.”


Halil Toker başkanlığındaki derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri’ni Mustafa Kökçe, Nedim Erturun, Hasan Hüseyin Denk, Sıtkı Aydın, Denetim Kurulu Üyeleri ise Ümit Akın, İsmail Yüksel, Mevlüt Kılınç’dan oluştu.

Editör: TE Bilişim