Üniversite ve ortaöğretim öğrencilerine kurs veren MABEM kurumlarının yanı sıra okul öncesi eğitimi veren Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerini de bir bir hizmete açan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli’de de Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’ni hayata geçirdi. Gümüşçayı’nda hizmete giren merkezin açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Daire Başkanları, şube müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri ile birlikte Salihli’li vatandaşlar katıldı.

ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışının yapılacağı yere geldiğinde çocuklar tarafından büyük sevgiyle karşılandı. Çocuklar, Başkan Ergün’e yaptıkları hediyeleri verirken, Başkan Ergün de çocuklara kırtasiye seti ve çeşitli hediyeler dağıttı.

EĞİTİMCİ BAŞKAN OLARAK GURUR DUYUYORUM

Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihli’mizde üniversite ve ortaöğretim öğrencilerine kurs veren MABEM’den sonra bu merkezlerin açılması bizleri mutlu etti. Böyle bir tesisin ilçemize açılması nedeniyle eğitimci bir başkan olarak gurur duyuyorum. Bu merkezleri ilçemize kazandıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e burada bulunan halkımız ve çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA EMANET

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de merkezin açılışında yaptığı konuşmada, “Hep şunu söylüyorum; geleceğimiz çocuklarımıza emanet. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkemizde, gelecekte taşıdığımız bu bayrağı çocuklarımıza emanet edeceğiz. Ülkesini seven, devletine ve milletine bağlı, Cumhuriyet’e bağlı, Atatürk’ün çizdiği yoldan yürüyecek yeni gençler yetiştirmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

MABEM’DE VE OKUL ÖNCESİNDE 10 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM VERİYORUZ

Çocukların okul öncesi eğitimini alacakları, kendine olan güvenlerini kazanacakları bu merkezlere büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz dönem Manisa merkezde her mahalleye bu merkezleri kazandırdık. Büyükşehir olmamızla birlikte bu merkezleri ilçelerimize yayıyoruz. Bugün üniversite ve ortaöğrenim sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize eğitim veren MABEM’de 6 bin, okul öncesi eğitim veren Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde 4 bin olmak üzere 10 bin çocuğa eğitim veriyoruz. Ben buradan bu eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmen arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Geleceğimiz sizlerin ellerinde. Bu duygularla evlatlarımızı yetiştirin” şeklinde konuştu.

MERKEZİN AÇILIŞI DUALARLA YAPILDI

Konuşmaların ardından Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış kurdelesi okunan dualar eşliğinde kesildi. Daha sonra merkezin içerisine girerek burada eğitim gören çocuklarla sohbet eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, burada da çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Başkan Ergün ve Kayda çocuklar ve eğitimcilerle hatıra fotoğrafı çekildi.
Editör: TE Bilişim