Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerin rutin olarak gıda kontrol ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, “Gıda üretimi, paketleme, dağıtım, depolama, satış ve tüketime kadar olan tüm aşamalarında vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerimiz devam ediyor. Bu çerçevede ekiplerimiz okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhaneleri denetledi.” dedi.

Denetimlerde ürünlerin son kullanım tarihleri ile dolapların sıcaklık değerlerinin kontrol edildiğini vurgulayan Demir, kantin ve yemekhane çalışanlarına mevzuat hakkında bilgi verildiğini de söyledi.


En iyi denetçinin tüketici olduğunu belirten Demir şunları söyledi: “Tüketicilerin güvenilir gıdaya erişebilmeleri ve gıda denetimlerinin daha etkin yapılabilmesi için tüketicilerin bir olumsuzluk tespit etmeleri halinde bu durumu öncelikli olarak "Alo 174 Gıda Hattına" bildirmeleri veya İlçe Müdürlüğümüze bizzat iletmeleri büyük önem arz etmektedir."

Editör: TE Bilişim