Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan interaktif İngilizce dil eğitimi DynEd programına katılan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce-Türkçe okul dergisi çıkarmak için kolları sıvadı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Furkan Uğurluel, Kerimcan Demir, Zeynep Erkan ve Sanem Gürsoy Okul Müdürü Abdülbaki Türken ve İngilizce Öğretmeni Filiz Aslan ile birlikte İngilizce-Türkçe yayınlanacak dergide yer almak üzere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile röportaj yaptı.

Vali Bektaş öğrencileri ve okul yönetimini tebrik ederek Manisa’daki genel eğitim ve DynEd programı ile ilgili sorularını samimiyetle yanıtlarken programın Manisa’daki gelişim sürecini, hangi aşamada olduklarını ve öğrencilere faydalarını anlattı.

Türkiye’nin eğitim sorunları konusunda başarması gereken çok şey olduğunu belirten Vali Bektaş, 44 ülkenin kullandığı aktif İngilizce dil eğitim programı DynEd programının Manisa’da geçen yıl yüzde 60 uygulandığını, internet sorunu olmayan her yerde bu yıl yüzde 100’e ulaşacaklarını belirterek, “4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz bilgisayar başında interaktif olarak İngilizce eğitimi alır hale gelecekler. Bir vali yardımcımız bu işle uğraşıyor. Bir ekibi var. Manisa’da hiçbir okulun, hiçbir öğretmenin mazereti yok. İngilizce çok önemli ama her şey değil. Ama insanlarımızın işine yaradığı için bunu değerlendirmek zorundayız. DynEd ile hiçbir okulumuzda atıl bir bilgisayar kalmadı. Çeşitli vesilelerle kurduğumuz bütün atölyeler çalışmaya başladı. Çocuklarımız oyun dışında da bilgisayar ile bir şey yapabileceklerini fark ettiler. Bilgisayarın bir oyun aleti olmaktan çıktığını iş makinesi haline dönüştüğünü gördüler. Asıl önemli olan, bilgisayar çocuğu muhatap alıyor, dinliyor. Lisan eğitiminde kendine güven çok önemlidir. Bilgisayarla konuşa konuşa çocuğun kendine güveni geliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim