Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli’de hizmete kazandırılan Gıda Bankası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Başkan Ergün’ün eşi Şeyda Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, eşi Sevgi Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban MHP İl Başkan Vekili Hüsnü Bayraktar, daire başkanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
257 gerçek ihtiyaç sahibi
İl genelinde hayata geçirdikleri Gıda Bankası ile gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edip, onları rencide etmeden alışverişlerini yapma imkanı sağladıklarını belirten Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemizin açtığı Gıda Bankası’ndan şu an itibariyle tam 257 gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşımız yararlanıyor. Bu gıda bankalarının yerini seçerken, merkezden uzak ve görünmeyecek yerlerde olmasına özen gösterdik. Ayrıca alışverişini yapan ihtiyaç sahibi vatandaşımızın kullandığı poşetlerde de herhangi bir amblem, marka ya da buna benzer bir bilgiye yer vermiyoruz. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi terbiyesiyle yetişen bizler bu sözü kendimize ilke edinerek bu projemizi hayata geçirdik. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Salihli Belediyesi’nin Sosyal Marketi’ni inceledi
Konuşmanın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Gıda Bankası’nın açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Gıda Bankası’nı gezen Başkan Ergün, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açılış töreninin ardından Başkan Ergün, Salihli Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sosyal Market’i de ziyaret etti. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’dan Sosyal Market hakkında bilgi alan Başkan Ergün, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

 
Editör: TE Bilişim