Salihli’nin Taytan Şehit Özgür Yatakdere İlkokulundan mezun olan ve 20 yıllık öğretmenlik mesleğini yaptıktan sonra emekli olarak eşi Hayati Ertuğrul ile birlikte İş hayatına atılan Mukaddes Urhan Ertuğrul doğup büyüdüğü mahallesinden ve çocuklardan kopmadı. Daha önce de okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere bot, spor ayakkabısı ve mont hediye eden hayırsever işkadını, okulun güvenlik ve kamera sistemini yaptırarak doğup büyüdüğü toprakları unutmadığını göstermiş oldu.

Okul müdürü Mehmet Yücel Ersoy, “İzmir’de yaşayan Mukaddes Hanım ile yaklaşık bir yıl önce tanıştık. Okulumuza davet ettik bizi kırmayıp ziyaret için geldiğinde eksiğimizin olup olmadığını sordu biz de kamera ve güvenlik sistemimizin yapılması gerektiğini söyledik. Yaklaşık 9 bin liraya mal olan sistemin yapılmasını üstlendi. Kendisine kurumum adına çok teşekkür ediyorum." dedi.
Hayırsever Mukaddes Urhan Ertuğrul ise, "Öğretmenlik mesleğinden emekli olduğumdan beri eğitimden hiç kopmadım. Eğer bir yardım yapacaksam eğitime yapmak istedim. Tabi kendi mezun olduğum okuluma faydalı olabilmek benim için daha anlamlı oldu." şeklinde konuştu.
Kaynak: iha