BİLSEM önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası başkan ve üyeleri, baskıya maruz kalan öğretmenlerin yanında olduklarını söyledi. Sendikaların 3 sendika temsilcisi, okuldaki bu baskıların önüne geçilmesi için Manisa Valiliği ve Salihli Kaymakamlığını da göreve çağırdı.

"OKUL İDARESİ ÖĞRETMENLERE MOBBİNG UYGULUYOR"

BİLSEM önündeki basın açıklamasını 3 sendika adına Türk Eğitim Sen Salihli Temsilcisi Yüksel Karademir yaptı. Karademir, Bilim Sanat Merkezinde haksız bir şekilde idareci görevlendirilmesi ve ataması yapıldığını ve okul idaresinin öğretmenlere karşı mobbing uyguladığını öne sürdü.

YANDAŞ SENDİKA TARAFINDAN BASKI YAPILIYOR

Karademir açıklamasına şöyle devam etti:"BİLSEM Müdürü ve Müdür Yardımcısı eğitim emekçisi arkadaşlarımıza karşı haksız uygulamalar ve baskılar yoluyla, okul da iç barışı bozmuş, eğitim ortamını verimsiz hale getirmişlerdir. Aynı idareciler yıl içerisinde girmesi gereken derslere girmemiş, mesai saatlerine uygun davranmamışlardır. Bu durum nöbetçi öğretmenler tarafından, nöbet defterine işlenmiş ve tutanak altına aldıktan sonra, idareciler geçmişe dönük evrak doldurarak, usulsüzlük yapmaya kalkışmışlar ve yine bu durum okuldaki öğretmenler tarafından belgelenip tutanak altına alınmıştır. Okul idarecileri öğretmenlere karşı olumsuz tutumlarına devam etmekte, öğretmenlere karşı sendikal ayrımcılık yapmaktadır. Okul müdürü, okul personelini taraf olmaya zorlamış ve performans değerlendirmesini sübjektif davranarak doldurmuştur. Bununla da yetinmeyen okul müdürü, öğretmenlerini makam odasına çağırarak, Milli Eğitim Şube Müdürü olan eşi desteği ile öğretmenlere mobbing uygulamıştır. Biz eğitim sendikaları olarak yandaş sendika tarafından baskıya maruz kalan tüm öğretmenlerin yanında olduğumuzu ve baskılara karşı birlikte mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Yapılan her türlü hukuksuzluğa, hukukla karşı vereceğiz. Siyasi atmosferden faydalanarak birilerinin fırsatçılık yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu duruma müdahale etmesi için Manisa Valiliği ve Salihli Kaymakamlığını görev davet ediyoruz."
Kaynak: iha