Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Soma, Gölmarmara, Saruhanlı, Salihli, Demirci ve Alaşehir’de kurulan itfaiye müfrezelerinde görevlendirilmek üzere, 46 yeni personeli bünyesine kattı. Personeller 5 haftayı kapsayan 120 saatlik, temel er itfaiyeci eğitimine tabi tutuldu. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerde itfaiye erlerine Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kaleli ve Büyükşehir Belediyesi Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren de eşlik etti.

Temel İtfaiyeciliği Öğrendiler
İtfaiye erlerine Salihli eski Kapalı Cezaevi’nde verilen uygulama eğitimlerinin konusundan da bahseden Daire Başkanı Ali Gül, “Personelimize, yanma ve yangın bilgisi, yangın söndürme yöntemleri, yangın sınıfları, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale, temel ilkyardım bilgisi, trafik kazalarına müdahale, ileri derece kurtarma eğitimi ve telsiz kullanma konularında eğitim verildi. İtfaiye erlerimiz, itfaiyeciliğin temelini uygulamalı şekilde öğrendiler. Bu uygulamalar, personelimizin yangına müdahalede bilinçli davranmaları konusunda oldukça önemli. Sonuç olarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasında verilen eğitimler hayati önem taşımakta” diye konuştu.

Yangınlara Müdahalede Uzmanlaştık
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yangın çeşitlerine müdahale konusunda uzmanlaştığını ve yangına müdahale süresinin 3 ila 5 dakika arasında değişerek, dünya standartlarının altına indiklerini vurgulayan Daire Başkanı Ali Gül, “Yangınlara müdahale hızı dünya standartlarında 5 buçuk ila 7 dakika arasında. Bizim birimimiz yangınlara 3 ila 5 dakika arasında müdahaleyi gerçekleştiriyor. Bu noktada dünya standartlarının altına inerek, önemli bir başarıya imza attık” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim