Duruşma öncesi Salihli Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile ve partililer katıldı.

“TEPKİLER DİLE GETİRİLDİ”
“Susmayacağız, direneceğiz, baskılar bizi yıldıramaz” pankartının altında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca “Burada açılan duruşma hepimizin vicdanını yaralamıştır. 10 Ekim’de Başkent Ankara’da meydana gelen patlama sonrası sendikalar tarafından tepki eylemleri yapıldı. Bu patlamanın sorumluları tabi ki muhalefet partileri değil, iktidar partisidir ve hükümetlerdir. Bugün hangi hükümet varsa odur, yarın hangisi varsa odur. Tabi ki muhalefet partilerine eleştiri olmayacaktır. Salihli’de olan toplantıda da yapılan buydu. Yürüyüşte tepkiler dile getirildi, sloganlar atıldı, faillerin aydınlatılması istendi. Bu arkadaşlarımızdan 16’sı hakkında hakaret suçundan dava açıldı” dedi.

“CUMHURUN BAŞI YARGIYI TANIMIYOR”
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise “Benden sonrası tufan diyen bir Cumhurbaşkanına hakaretten bugün burada gençlerimiz Cumhurbaşkanının tanımadığı bir hukuk tarafından, bir yargı tarafından yargılanıyorlar. Bence hukuka saygılı olması gereken kişi, Cumhurun başı yargıyı tanımıyor” dedi.

“BİZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Bugün burada 12 Ekim saldırısında Sarayın ve 7 Haziran seçim sonuçlarından memnuniyet duymayan hükümetin, seçmen kaosu seçti dedikten sonra 1 Kasım seçimlerine giderken, Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklemek için başlattıkları çatışmalı, kanlı sürecin ve devamında yaşanan bir saldırının ve saldırıdan sonra ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Salihli’de de gençlerimizin bu konuda ortaya koydukları tepkinin, yargılandığı bir süreci yaşıyoruz. Bugün aslında Türkiye’nin dört bir yanında ve Salihli’de o olaya tepkisini gösterenler değil, bu mahkeme salonlarında yapılacak olan savunmalarla faşizm yargılanacak. Biz bu mücadelenin Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yanındayız. Bir başka trajik olayda hepimizin, benimde birçok dosyada Cumhurbaşkanına hakaretten suçundan yargılanıyoruz. Ama Cumhurbaşkanına hakaret suçunun olabilmesi için o hakaret edilen kişinin Cumhurbaşkanı olması lazım. Henüz diplomasını ispatlayamayan ve bulunduğu makamda beklide işgalci pozisyonda olan birisinin kendisine hakaret suçlamasıyla ispatlaması için bizce önce Cumhurbaşkanı olduğunu ispatlaması lazım. Mahkemelerde ülkenin Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı olduğunun sorgulanacağı bir süreç yaşanmaktadır. Sizlerin mücadelesi mücadelemizdir” dedi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı hakaret suçlamasıyla dava açılan sanıklardan 1’i ilk duruşmaya katılmazken, 2.duruşmanın ise 20 Ekim’e ertelendiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim