Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Selendili Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya’nın işyerinde yapılan bilgilendirme toplantısına AK Parti ilçe Başkanı Muharrem Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Adem Korkmaz, Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Koopertifi Başkanı Adem Tosun, Şerefiye Mahalle Muhtarı Bilal Karakeçili katıldı. 
Toplantıda konuşan STSO’nun Selendili Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya, "Oda olarak Selendi'de ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz kursu açmak istedik. İnşallah yeterli sayıda müracaat başvurusu yapılır bizde bu kursumuzu açarız. Oda olarak bu zamana kadar Selendi ilçemize destek verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz." dedi. 
Konuşmaların ardından Odanın KOSGEB temsilcileri Adem Yardımcı ve Ebru Ersöz katılımcıları bilgilendirdi. Odanın Selendili Yönetim kurulu üyesi Yunus Kaya, "Açılması düşünülen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi 9 gün üzerinden 70 saat sürecek. Eğitim sonunda işyerini açarak yazacağı iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapanların başvurularının kabul olması halinde 2 bin TL işletme kuruluş giderleri, 18 bin TL Makina-teçhizat desteği-30 bin TL de kira ve personel desteği olmak üzere toplam 50 bin TL hibe almaya hak kazanacaktır." diye konuştu.
Kaya, "Destekten erkekler KDV hariç yüzde 70 oranında yararlanırken, kadınlar KDV hariç yüzde 90 oranında yararlanacak. Engelli veya şehit, gazi yakını erkekler de kadınlarda olduğu gibi desteği KDV hariç yüzde 90'ını alacaklar. Belge vergi kaydı olmadan başvurularak alınacak, aldıktan sonra vergi kaydı alıncaya kadar geçerli. Bunların dışında hibeden fazla olmak ve banka teminatı vermek koşuluyla 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 100 bin TL kredi alabilecekler. Destekten tarım, turizm, sağlık ve eğitim konularında işyeri açacaklar faydalanamayacak." dedi. Kaya sözlerini şöyle tamamladı: "Belgede yaş sınırı bulunmuyor ancak emekli olanlar yanında mutlaka 1 SGK’lı çalıştırmak zorunda. Şubat ayında açmaya düşündüğümüz kurs için başvurular Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odasına yapılacak." 

Editör: TE Bilişim