Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) tarafından düzenlenen kahvaltı programında açıklamalarda bulunan İzmir Salihlililer Derneği Başkanı İşadamı Hayati Ertuğrul, Salihli'nin sahip olduğu değerler ve potansiyellere vurgu yaparak, ''Bunlar Salihli için yetmiyor mu? Harekete geçilmesi için daha ne olması lazım?'' diye sordu. 
Lidya Sardes Termal Otel'de gerçekleştirilen ve GEMA Vakfı tarafından düzenlenen kahvaltı programına İzmir Salihlililer Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İşadamı Hayati Ertuğrul ve eşi Mukaddes Ertuğrul, GEMA Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Komisyonu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, ''GEMA Vakfı olarak önceki ay düzenlediğimiz kahvaltıda da Manisa Barosu Başkanı Sayın Zeynel Balkız'ı ağırlamıştık. Bugün de İzmir Salihlililer Derneği'nin değerli başkanı ve iş hayatında da başarıları ile adından söz ettiren, Salihli sevdalısı Sayın Hayati Ertuğrul ve eşi Sayın Mukaddes Ertuğrul'u ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. GEMA Vakfı yönetimi ve komisyonları ile birlikte eğitim seminerleri, inceleme gezileri, hukuki mücadeleler ve etkinliklerle yoğun bir döneme daha giriyor. Destek olan tüm gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyorum'' dedi.
dedi.
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan ve Salihli'nin sahip olduğu değerlerin altını çizen İzmir Salihlililer Derneği Başkanı İşadamı Hayati Ertuğrul, ''Salihli, 26 bin yıl öncesine ait fosil ayak izleri, Su Uçtu Şelalesi, Kız Köprüsü, Demirköprü Barajı, Adala Kanyonu, Sardes Antik Kenti, Bin Tepeleri, Bozdağ Kayak Merkezi, Kirazı, Odun Köftesi, üzümü, şeftalisi ile olağanüstü bir yer. Sardes'e yıllarca 'Sart Harabeleri' denildi. Harabe olarak görülmesi çok yanlış. Orada bir Sinagog var. Eğer Sinagog daha iyi bir çalışma yapılırsa dünyanın 8. harikası olabilir. Kurşunlu Bölgesi, Termal Turizm Merkezi ilan edildi. Burada büyük bir potansiyel var. Salihli, hastaneleri ve termali ile bir sağlık merkezi olma yolunda. Ama İzmir'de de bir sağlık merkezi olma düşüncesi var. Salihli burada elini çabuk tutmak zorunda. Termal konusu seralarla da değerlendirilebilmeli. Antalya şu anda sera merkezi olmuş durumda. Salihli tarım kentiyken, elinde de bir termal zenginlik varken, niye seralar konusunda Antalya'yı geçemesin? Salihli; havası, ulaşım rahatlığı ve bu kadar sahip olduğu değer varken niye bunları değerlendiremiyor? Bunlar Salihli için yetmiyor mu? Harekete geçilmesi için daha ne olması lazım?'' diye konuştu.
Salihli'ye yatırım için çok elverişli bir dönemde olunduğunu belirten Ertuğrul, ''Salihli'de Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk etabı bitti. Şu anda yaklaşık 40 fabrika orada faaliyetini sürdürüyor. Buradaki fabrikaların yüzde 70'i tarıma dayalı üretim yapıyor. Salihli, tarıma dayalı sanayiyi geliştirme, bölgenin en büyük tarımsal sanayisi olmak üzere yola çıkmış. Çok güzel. Salihli bunu tam anlamıyla başardı diyemem ama başarma yolunda ilerliyor. Salihli'nin şu anki durumu yatırım yapmaya çok elverişli. Salihli'de şu anda 3. bölge teşvikleri uygulanıyor. Hem de Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yaparsanız 4. bölge teşviklerinden yararlanıyorsunuz. Bu çok büyük bir avantaj. Salihli bu fırsatı değerlendirmeli. Biz bunu İzmir'de haykırıyoruz. Zaten biz de 2. etap OSB'de bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bununla alakalı bir projemiz var. Norm Civata bu konuda öncülük yaptı. Hatta 2. fabrikayı da açmaya çalışıyor. Salihli'de yatırım yapacak durumu olan çok hemşerimiz var. Ama onlardan böyle bir girişim ve hamle gelmiyor. Aslında Salihli'de bunu bir kaç kişi yapsa devamı çok büyük bir şekilde gelecek. Ama yapılmıyor. Organize Sanayi Bölgesi diyerek geçmeyin. Orada tarıma dayalı sanayinin sürdürülmesi ile tarım alanları korunur, organik tarım gelişir, seracılık gelişir, istihdam artar, ihracat artar. Salihli OSB'de yatırımı olan firmalar yıllık 60 Milyon Dolar ihracat yapıyorlar. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil. Eğer bu büyüme sürdürülürse, Salihli'de 200 Milyon Dolarlık ihracat rakamını yakalamak hiç de zor değil'' dedi.
Salihli'yi çok sevdiğini belirten Ertuğrul, ''Salihli'ye gelirken heyecanlanıyorum. Salihli inanılmaz değerlere ve potansiyele sahip bir yer. Salihlili olmak bir ayrıcalık. Salihli'de yapılan her şey İzmir'de yankı buluyor. Rahmetli Zafer Keskiner, 1985 yılında Salihli'de Şiir İkindileri'ni başlattı. Bu geçen 29 yıl içerisinde Şiir İkindileri'nin 50.si yapıldı. Ahmet Otman kardeşim de kendi gayretleri ile bir Şiir Şöleni başlattı ve 11. si gerçekleştirildi. Üzülerek söylüyorum; belki Salihli'de bu etkinlikler gereken önemini göremiyor. Ama biz bunları dışarıdan çok iyi izliyoruz. Biz İzmir'de yaşayan Salihliler olarak, dernek olarak, Salihli ile olan ilişkilerimizin arttırılmasını, pekiştirilmesini istiyoruz. Ama ne yazık ki biz bir adım attığımızda sanırım karşı taraf yarım adım atıyor ve ya bir adım geri gidiyor. GEMA Vakfı Başkanı Şener Bey sağolsun; biz bir adım atıyorsak o bize iki adım atıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri İşadamı Hayati Ertuğrul'a günün anısına plaket takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim