Resmi Gazete’de bugün yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliği'ne atanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile Niğde Valiliği'ne atanan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli’nin Sağlık Mahallesinde hayırsever işadamı Şahin Şen tarafından yaptırılacak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin protokolünü imzaladı.
Valilik Brifing Salonunda düzenlenen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş da katıldı.
Kendisinin çocuğu olmadığı için eğitime yatırım yapmak istediğini belirten hayırsever işadamı Şahin Şen, yaptıracağı liseye kendi ismini vermek istediğini söyledi. Lisenin tamamının kendisi tarafından yaptırılacağını ifade eden hayırsever Şen, "Lise yaptırarak hem ticaret yaptığım ilçemize bir katkım olmasını istedim hem de tüm çocuklarımızdır düşüncesiyle eğitime katkıda bulunmak istedim. Proje teslim olunca hemen işe başlayacağız'' dedi.
Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, hayırsever Şahin Şen’in tüm masraflarını karşılamak üzere 24 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ni yapacağını belirterek hayırsevere teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa’nın hayır işlerinde bereketli olduğunu, burada nesiller yetiştirecek anneler yetiştirileceğinden hayırseverin çok anlamlı bir hayır işine imza atacağını söyledi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise "Salihli de hayırseverlik açısında bereketli bir yer. Bu hayırseverliğin diğer ilçelerimize de yansımasını istiyoruz. Hayırseverin ilgisini çekebilmek için ilçe yönetiminin, kaymakamlarımızın, milli eğitim müdürlerimizin büyük gayret göstermesi gerekir. Eğer bunu başaramazsak hayırsever başka yollara yöneliyor. Demek ki Salihli İlçemizdeki yöneticilerimiz hayırseverimizi ikna edip güven verdiler.  Hayırseverimiz vatandaşa nasıl faydalı olabilirim diye düşünmüş. Kendilerine teşekkür ediyoruz'' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Bektaş, Salihli Kaymakamı Peynircioğlu ve hayırsever işadamı Şen yaptırılacak olan lise protokolünü imzaladı. Protokole göre Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünce okula 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılacak.



 
Editör: TE Bilişim