Salihli TSO, yoğun talep üzerine ardı ardına yeni girişimcilik kursları açmaya devam ediyor. Oda, son iki ay içinde Kula’da 2, Selendi’de 3 ve Salihli’de de 2 kurs açtı. Toplamda eğitimlerin sayısı 17’ye ulaşırken, İş-Kur destekli son kursu bitiren 25 girişimci adayı, sertifika almaya hak kazandı. Toplam 9 gün boyunca 70 saat süren kurslarda iş planı hazırlamayı öğrenen kursiyerler, mezuniyet pastalarını eğitimcileri Arman Takan, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dalgıç ile birlikte kesti.
KOSGEB’in girişimcilik hibe ve kredilerini artırması üzerine girişimcilik eğitimlerine yoğun başvurular yapıldığını belirten Salihli TSO Başkanı Yüksel, son açılan kurslarla ilgili olarak, “Geçtiğimiz yıl sonunda girişimcilik hibelerinin 30 bin liradan 50 bin liraya çıkartılması ve kredi limitinin de 70 bin liradan 100 bin liradan çıkartılması üzerine girişimcilik eğitimlerinde talep patlaması oldu. Odamızın KOSGEB birimine yoğun başvuru yapıldı. 189 kişi eğitime katılmak için müracaat etti. Yapılan mülakatlarda 50 kişi seçildi ve iki sınıf oluşturuldu. Bunlardan biri 29 Mart’ta başlayıp, Nisan’ın ilk haftasında sona ererken, ikinci olan bu kurs da 11 Nisan’da başladı. Aynı zamanda Kula ve Selendi’den de yoğun talep oldu. Biz de ilk kez Salihli dışına çıkarak Kula’da 2, Selendi’de 3 kurs düzenledik. Umarız bu kursları tamamlayanlar bir an önce işlerini kurar, ekonomiye ve istihdama katkı sağlar”
Salihli TSO’nun bugüne kadar açtığı kurslarda toplam 434 kişi sertifika almaya hak kazandı. Bunlardan 52 kişinin iş planı KOSGEB tarafından onaylandı ve işyerini açtı.
Editör: TE Bilişim