Program sonunda Girişimci adaylarına sertifikaları, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle teslim edildi.
Törene Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra İş-Kur Salihli Müdürü Huriye Özcan, kursu veren Akıllı Marka ve Pazarlama İletişim Danışmanı Arman Takan, Ticaret ve Sanayi Odası A Takımı ile Kadınlar Birliği, genç- kadın girişimci temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
Sertifika dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, bugüne kadar düzenlenen 7 eğitimde toplam 193 kişinin girişimcilik kursunu bitirerek sertifika aldığını belirtti. Kursu bitirenlerden 40’ının iş planını hazırlayarak KOSGEB’den onay aldığını ve kendi işini kurduğunu vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu: 
“Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 4 yılda toplam 7 girişimcilik eğitimi düzenlendi. Salihli TSO bünyesinde yer alan KOSGEB temsilciliğinde Odamız personeli tarafından hiçbir ücret alınmadan girişimci adaylarına ve KOBİ’lere danışmanlık yapılıyor. Kurslarda adaylara iş yaşamında gerekli olan her türlü bilgi veriliyor. İş planı hazırlamanın incelikleri öğretiliyor. Bugüne kadar 40 girişimci bu sayede kendi işini kurarak, hem kendi kazanç kapısını açtı, hem de Salihli’nin ekonomisine ve istihdamına katkı sağladı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak girişimcilik eğitimlerini çok önemsiyor ve destekliyoruz. Salihli, Kula ve Selendi’de yetişen gençlerimizin büyük şehirlere iş için göç etmelerini istemiyor, KOSGEB’ten alacağı destekle kendiişlerini kurmalarını ve yanlarında çalıştıracakları elemanlarla istihdama katkı sağlamalarını istiyoruz. Değerli gençler sizlerin de bir an önce iş planınızı ve projelerinizi hazırlayıp aramıza katılmanızı bekliyoruz. En kısa zamanda yeni bir kurs açmayı planlıyoruz.” 
Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerler tek tek kendilerini ve yapmayı düşündükleri iş ile ilgili projelerini anlatarak sertifikalarını aldı.
KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, işyeri açmaları halinde 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da “0” faizli, 2 yıl ödemesiz, 2 yılda geri ödemeli uygun destekler sağlıyor. 

Editör: TE Bilişim