Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Madeni Eşya Sanatkarları ve Esnaf Odası Başkanı Yüksel Hisar, İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Davut Dilek, Keresteciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kemal Alacalı, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Rifat Yavaş, Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ünlü, Kunduracılar Saraçlar ve Tabaklar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celil Şenal ve Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şerif Ali Girgin, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda eğitim için güç birliği yapıldı. Cemre Restaurant’ta gerçekleştirilen güç birliği toplantısının açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli’de faaliyet gösteren esnaf odaları ve kooperatif başkanları olarak eğitim için güç birliği toplantıları gerçekleştirdiklerini dile getirerek amaçlarının Salihli için çözüm üretmek olduğunu dile getirdi. Aksoy, Salihli’de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Zuhal ve Önal Eğitim Kurumlarından birisine Fen Lisesi, diğerine de mesleki eğitim merkezi açılması için bir çalışma başlattıklarını ancak, 2016/2017 eğitim yılının başlamasıyla kapatılan her 2 okulunda İmam Hatip Lisesi yapıldığını ve eğitime başladığına dikkat çekti. 

“Dönüşüm ihtiyaca göre yapılmadı”
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Zuhal İlkokulu’nun Şehit Profesör Doktor İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu, Özel Önal Koleji’nin ise Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle eğitim öğretime başladığına vurgu yaptı. Salihli’de mevcut 2 imam hatip okulunun varlığından bahseden Yüksel, ayrıca hayırsever işadamı Şahin Şen tarafından da Kız İmam Hatip Lisesi yapılacağına vurgu yaptı. Oda Başkanları ve kooperatif başkanları olarak İmam Hatiplere kesinlikle karşı olmadıklarını dile getiren Yüksel “Salihli’de kapatılan FETÖ okullarında dönüşüm ihtiyaca göre yapılmadı. Salihli olarak bizim Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezine ihtiyacımız var. Kapatılan okullardan birine Fen Lisesi, diğerine de Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdik. Ancak şuan itibari ile bir gelişme yok. Okullar yeni isimleri ile eğitim, öğretime başladı” dedi.

“İktidar milletvekillerine ulaşamadık”
Kapatılan FETÖ okullarına Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılması için iktidar milletvekillerine ulaşamadıklarını vurgu yapan Yüksel, “Bu durumdan iktidar partisinin Manisa milletvekillerinin de haberinin olmasını istedik. Ancak maalesef kendilerine ulaşamadık. Şimdi durumu artık diğer Manisa Milletvekillerine ileterek, onlardan destek isteyeceğiz. Umarım, bizim istediğimiz 2 talep, en kısa zamanda çözüme kavuşur. Salihli’nin Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi özlemi sona erer” dedi.
Editör: TE Bilişim