Çocuk Edebiyatının şiir dalında önemli eserler veren Gündüz Aydın son eseri ’Elif’in Duası’nı Salihli Kipa AVM’de imzaladı. Kipa Aile Kulübünün organize ettiği ve Salihli Yazarlar Birliği’nin ’Salihli Okuyor!’ projesi ile gerçekleşen programa Salihli Kaymakamı Ertan Peynicioğlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Salihli Devlet Hastanesi Baştabibi Gökhan Gürsoy, Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Kipa Aile Kulübü Müdürü Ferda Zararcı Keskiner, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve davetliler ile Kipa AVM müşterileri katıldı.

Program hakkında bilgi veren Kipa Aile Kulübü Müdürü Ferda Zararcı Keskiner etkinliğin Mart ayı programında gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi: “Kipa Aile Kulübü’nün sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Salihli Yazarlar Birliği’nin “Salihli Okuyor!” projesi ile yapılan “Gündüz Aydın ile Şiir Sohbeti ve İmza Günü” programımıza Salihli ve çevre halkının ilgisi bizi fazlası ile memnun etti. Bu vesile ile Gündüz Aydın’a ve şiir severlere teşekkür ediyorum.”


Salihli Yazarlar Birliği Başkanı, İlesam Manisa İl Temsilcisi ve Çocuk Kitapları Yazarı Gündüz Aydın, bilhassa çocuk okurlarına teşekkür ederek Kipa AVM’de yapılan program ile ilgili şunları söyledi: “Çocuk Edebiyatı’nda şiir alanında önemli bir boşluk var. O boşluğu doldurmak ve çocuklarımıza, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, şiiri sevdirmek için yaptığım çalışmalar kapsamındaki bu programa gösterilen ilgi çalışmalarıma hız katmıştır. Bana ve eserlerime destek veren herkese teşekkür ediyorum. ’Elif’in Duası’ isimli eserim, basımı kısa bir süre geçmesine rağmen büyük ilgi gördü. Çocuk edebiyatında çocuk şiirleri ile öğrencilerimize güzellikler sunan bu eserime gösterilen ilgi beni daha çok yazmaya ve üretmeye teşvik etti. Hiç kimse ’Çocuklar okumuyor’ bahanesinin arkasına sığınmasın. Yeter ki çocuklarımıza iyi eserler sunalım ve okumayı teşvik edelim. Okullarımızda birçok projelerle okumaya teşvik edilen öğrencilerimiz umutsuzluğa kapılanları utandırıyor. Bilhassa ilkokul çağındaki öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırma konusunda önemli ektisi ve katkısı olan çocuk şiirleri eserleri desteklenmeli ve öğrencilerimize sunulmalıdır. Bu amaç ile okullarımızda yaptığım şiir sohbetleri ve imza günleri programlarımız devam edecektir. Bu programlara büyük destek veren okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza güzel eserler verme amaçlı programlarımız devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim