Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, etkinliğe öncülük etmesi nedeniyle Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür etti.

Salihli Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşlerini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili aday adayları ile çok sayıda seyirci izledi. Deve güreşi alanına gelmesiyle birlikte vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Başkan Ergün, güreş alanında bulunanları selamladı.

“Güzel bir etkinlik”

Bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Geleneklerimiz, göreneklerimiz, örflerimiz ve adetlerimiz noktasında geçmişimize sahip çıkmamız lazım, geleceğe taşımamız lazım. Bu açıdan bugün yapılan bu deve güreşlerimiz, birlikteliği ve sosyal kaynaşmayı sağlaya, insanları, eşlerimizi, çocuklarımızı birbirine kaynaştıran güzel bir etkinliktir. Salihli Belediye Başkanımıza bu etkinliğe öncülük ettiği için vesile olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

“Geleneksel hale getireceğiz”

Deve güreşlerini Salihli’de her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini vurgulayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, “Bu güreşler, belediyemiz öncülüğünde sosyal etkinliklerimizin bir parçasıdır. Tarihte kalan, ancak ovada bulunan birçok mahallemizde sürdürülmeye çalışılan bu etkinliği Salihli’de bundan sonra her yıl gerçekleştireceğiz” dedi. Belediye Başkanı Kayda, tüm kadınların gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

Kazananlar ödüllendirildi

Salihli Arenası’na Akdeniz ve Ege Bölgesi’nden yaklaşık 120 pehlivan deve katılırken, halk ise deve güreşlerine büyük ilgi gösterdi. Güreşlerde Manisa Büyükşehir kupasını ‘Kanka’ adlı deve kazanırken, Salihli Belediyesi kupasını ise Mustafahan kazandı. Kanka’nın sahibi Kaptan Mustafa’ya kupasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün verirken, Mustafahan’ın sahibi Erhan Başyiğit’in kupasını ise Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda verdi.

Editör: TE Bilişim