Şehit Yatakdere için ayrıca okulun girişinde özgeçmişinin yer aldığı bir köşe oluşturuldu.
Şehidin adının verildiği okulda düzenlenen törene Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve eşi Gülay Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Taner Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, şehidin annesi Saniye Yatakdere ve babası Hüseyin Yatakdere, şehit aileleri, yakınları ve davetliler katıldı.
“CANINI BU VATANA FEDA ETTİ”
Tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de uzun ömürler dileyen Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, “Özgür Yatakdere bizim son şehitlerimizden biridir. Bu vatanın birliği ve dirliği uğrunda, Türk Bayrağının gönderlerde özgürce dalgalanması uğruna canının seve seve feda etti. Özgür kardeşimize Allah’tan rahmet, mekanı cennet olsun diliyoruz” dedi.
Kaymakam Peynircioğlu, “Maalesef şehitlerimiz oluyor. İnşallah bu şehit haberlerinin yakında biteceğine ümit ediyoruz. Bu vesile ile terörü, terörün her türlüsünü ve destek verenleri de hep birlikte milletçe lanetliyor ve kınıyoruz. Bu terörü yapanlar ve terör faaliyetlerini destekleyenlerin insanlıktan nasibini almamış olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Özgür kardeşimizin de mekanı cennet olsun diliyorum. Şehidimiz Özgür Yatakdere’nin ismi bundan sonra ilkokulu okuduğu bu okulda yaşayacak” diye konuştu.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Törende Müzik Öğretmeni Elvan Uslu tarafından Şehit Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin hayatı okunurken, şehidin annesi Saniye Yatakdere, babası Hüseyin Yatakdere ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
Öte yandan Şehit Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin hayrına törene katılanlara tavuklu-pilav ikram edilirken, okulun 4. sınıf öğrencilerinden Zilan Sinay’ın okuduğu 'Dağlıca Ağıdı' ise davetlileri duygulandırdı.

 
Editör: TE Bilişim