Gençlik ve Spor Bakanlığı, 81 ilde bulunan gençlik merkezleri aracılığıyla 'Sanalda Kaybettiğimiz Gerçekler ve Sosyal Medya Ahlakı' konulu bir proje başlattı. Proje kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesinde de çalışma yapıldı. İlçedeki tüm camilerde gerçekleştirilen seminerle, çocuklara sosyal medyanın yanlış kullanımı ile zararları konusunda bilgiler verildi. Çocuklara sosyal medyanın yanlış kullanımı sonucu doğabilecek sorunlar, sosyal medyanın toplum üzerindeki etkileri, yönlendirici olumsuz algılar örnekleriyle anlatıldı.

Salihli Gençlik Merkezi liderlerinden Emel Bozkurt, "Özellikle çocuklara sosyal medyayı veya teknolojiyi nasıl faydalı bir şekilde kullanabileceklerini anlatmaya çalıştık. Amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin daha bilinçli birer internet kullanıcıları olmalarını sağlamak" dedi.

Öğrencilerden Alperen Aydın, "Sosyal medyada en fazla 2 saat boyunca vakit geçirmemiz lazım. Ayrıca sosyal medyada bir hesap açarken ailemizden destek almamız çok önemli. Kötü içerikli oyunlar, paylaşımlar ve yönlendirici sitelerden de uzak durmamız gerektiğini öğrendim" dedi. Öğrencilerden Rıfat Emre ise "İnternete girerken ailelerimizden yardım almamız gerekiyor. Sosyal medya veya diğer hesaplara da girdiğimizde kötü amaçlı bilgilere karşı dikkatli olmalıyız" dedi. Hamzacan Çevik ise "Özellikle bizim yaşımızdaki çocukların internete kendisini çok fazla kaptırmaması gerekiyor. Dışarı çıkıp bisiklet sürmeli, futbol oynamalı. Şiddet içerikli oyunlardan da uzak durmalıyız" dedi.

Editör: TE Bilişim