MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor. Bu tesislerden biri de Salihli’nin Adala Mahallesi’nde yapıldı. İnşası tamamlanan tesisin elektrik bağlantısının da yapılması ile birlikte mahalleye dünya standartlarında ve kaliteli su ulaştırıldı. Saatte 90 ton su üretilen arıtma tesisinde, Katalitik Mineralli filitrasyon sistemi bulunuyor. MASKİ’nin Salihli’de ayrıca Ortaköy ve Karapınar’da da içme suyu arıtma tesisleri aktif olarak çalışıyor. 

Vatandaşlarımıza daha kaliteli içme suyu ulaştırıyoruz
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, idare olarak inşası tamamlanıp, faaliyete alınan Adala İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında açıklama yaptı. Nohutçu, “İl genelinde inşa ettiğimiz ve revizesini yaparak işletmeye aldığımız içme suyu arıtma tesislerimizin sayısı 80’i buldu.
Adala’daki tesisimizde bunlardan biri. Artık mahallemizde oturan vatandaşlarımızın evlerine daha kaliteli bir içme suyu ulaşıyor. Önümüzdeki dönemde de içme suyu arıtma tesisleri inşa devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önem verdiği çalışmalarımızdan biriydi. Tesisin hizmet vermeye başlaması bizleri çok mutlu etti” dedi.

 
Editör: TE Bilişim