Ziyaretlerde Yurttaş’a Salihli AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavuzer ve Gençlik Kolları Başkanı Fethi Söğüt eşlik ettiler.

Yurttaş açıklamasında 2005 yılında gündeme gelen “Evde Sağlık Hizmetleri”nin Manisa’da 2006 yılında Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde başladığını ve şu an Manisa’da 14 hastanede bu hizmetin verildiğini hatırlattı.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Manisa’mızda şu anda 2 bin 950 hastaya düzenli olarak evlerinde sağlık hizmetleri verilmektedir. Şu ana kadar 9 bin 336 hastaya ulaşılmıştır. İyileşen hastalar sistemden düşülmektedir. Şu an takip edilen yaklaşıl 2950 bulunmaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde artık “sana gelemeyene sen git” felsefesi ile hizmeti halkımızın ayağına götürmeye başladık. Sarıgöl, Gördes ve Selendi ilçelerimizde de bu hizmeti verilmeye başlanmıştır” dedi.

Yurttaş “Bu kişilere evde muayene, rehabilitasyon, eğitim ve destek hizmetleri, sağlık kurulu raporu verilmesi, tıbbi cihazların temini, diş bakım ve tedavisi, yara bakımı ve pansuman gibi pek çok sağlık hizmeti verilmektedir. Bu hizmetin sunumunda hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, sosyal hizmetler ilçe müdürlüğümüz koordineli olarak çalışmaktadırlar. Bugüne kadar 487 hastaya diş sağlığı hizmeti verilmiştir. Özel araçları ile özel kıyafetleri ile görev yapan bu melekleri kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim