Salihli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 164 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Haziran 2015 ile Mayıs 2017 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesine göre, ilk altı ayda yüzde 20, ikinci altı ayda yüzde 6, üçüncü altı ayda yüzde 6 ve dördüncü altı ayda ise yüzde 5 olarak kabul edildi.

Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşme törenine, Başkan Yardımcısı Nuri Kaya, Belediye-İş Ege Bölgesi Teşkilatlandırma Sorumlusu Basri Çavuşoğlu, Manisa Şube Başkanı Adnan Akdağ ile Belediye-İş Sendika ve İşyeri Temsilcileri katıldı. “ Salihli’ye hizmet yolunda işçilerimize ne versek azdır “ diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, imzalanan sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Salihli Belediyesi’nde çalışan bütün işçilere alacaklarının zamanında ödendiğini vurgulayan Başkan Zeki Kayda, “ Mesai arkadaşlarımın huzurlu bir ortamda çalışmaları benim için çok önemli. İşçi arkadaşlarım benim yol arkadaşlarım ve biz büyük bir aileyiz. Geçen yıl ilk defa yüzde 18 ile yüzde 25 arasında işçi maaşlarını arttırdık. Kimseyi bu konuda mağdur etmedik. Önceki dönemde neler yapıldığını herkes çok iyi biliyor. İşçi arkadaşlarım o dönemde coplarla kovalanıyordu. 2015 yılında işbaşı yapan taşeron işçilerimize yüzde 10 maaş artışı verdik. Birilerinin Salihli Belediyesi’ndeki çalışma huzurunu bozma girişimlerine asla müsaade etmeyiz. Kimse siyasi rant peşine düşmesin “ şeklinde konuştu.

Belediye-İş Sendikası adına Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür eden Basri Çavuşoğlu, imzalanan iki yıllık toplu iş sözleşmesi ile işçilerin alacağı sosyal hakların günümüz şartlarının üzerinde bir artışla gerçekleştiğini belirtti. Çavuşoğlu, Salihli halkına en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışan işçilere hak ettikleri zammın, Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın takdiriyle verildiğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim