Yunusemre Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursları ile vatandaşların birçok kurstan faydalanmasını sağlıyor. Lokallerde en fazla ilgiyi ise spor kursları görürken; kursiyerler spor hocaları sayesinde form tutuyor. Uncubozköy Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’nde 2 yıldır spor kursuna katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Melis Aydın düzenli olarak yaptığı sporla formuna kavuştu. 

2 YIL DÜZENLİ OLARAK SPOR YAPTI 
Sporla yaklaşık 20 kilo veren 24 yaşındaki Aydın, Yunusemre Belediyesi sayesinde hayatının olumlu anlamda değiştiğini belirtti. Aydın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uncubozköy Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’ne bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Burada hocamız çok hareketsiz bir yaşamımın olduğunu ve beslenmemi değiştirmem gerektiğini söyledi. Yürüyüş ve ağırlık çalışıp kaslarımı güçlendirdikten sonra pilates yapmaya başladım. Pilates hocamız ile haftada üç gün beslenmeme dikkat ederek spor yapmaya devam ettim. 2 senedir düzenli olarak spor yapıyorum. Burada herkes güler yüzlü, kendime özgüvenim geldi. Spor yapmak çok güzel bir duygu. Buraya geldiğimde 75 kilonun üzerindeydim. Şimdi 60 kiloyum. Bu imkanı veren Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. 

SAĞLIK İÇİN SPOR ŞART 
Uncubozköy Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali Pilates Eğitmeni Tuğba Özalp Beçene ise yalnızca kilo vermek için değil; sağlığımızı korumak için de düzenli spor yapılması gerektiğine dikkat çekti. Beçene açıklamasında, “Melis kardeşimiz biraz kiloluydu biz kardeşimiz biraz kilo verdikten sonra pilates yaptırmaya başladık. Pilates ile en azından sarkmadan sıkılaşarak kilo vermeye başladı. Buradan çıktıktan sonra herkes düzenli olarak rahatlıyor ve kilo veriyor. Bu anlamda herkesi spor yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu

Editör: TE Bilişim