Yunusemre Belediyesi'nin 4 Haziran 2016'da açtığı Gıda Bankası'nda alışverişler başladı. İlk etapta yapılan incelemeler sonrasında 90 vatandaşın yararlanacağı işletmede vatandaşlara verilen elektronik kartlara belirli bir miktar kredi yüklenecek. Vatandaşlar, belirlenen günlerde ayda bir kez alışveriş yapabilecek.

İLK ALIŞVERİŞLERİNİ BAŞKAN ÇERÇİ'YLE YAPTILAR
Alışverişin ilk gününde Gıda Bankası'nı Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, vatandaşlarla yakından ilgilendi. Vatandaşlara alışveriş sırasında yardımcı olan Başkan Çerçi, işletmede neleri eksik gördüklerini sordu. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Başkan Çerçi, talepleri dikkate alacaklarını kaydetti.

EKSİKLER GİDERİLECEK
Sosyal projeleri önemsediklerini dile getiren Başkan Mehmet Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gıda Bankamızın açılışını uzun süren bir hazırlığın ardından yapmıştık. Bugün itibariyle de alışverişlerimiz başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buradan belli bir miktarda ayda bir defaya mahsus alışveriş yapabilecek. Bu anlamda vatandaşımızın bizden talepleri de var. Bunları dikkate alıyoruz. Sosyal projelerimiz sürecek. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

'SOFRADA SİZİN DE TUZUNUZ BULUNSUN'
Hayırsever işadamlarına da destek çağrısında bulunan Belediye Başkanı Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: "Hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Onlardan destek bekliyoruz. Burada katkıda bulunan firmalar için ayrı stantlar kuracağız. Hayırsever vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bizim hayırseverimiz çoktur. Onların destekleri, bizim de gayretlerimizle bu hayırlar yerlerine ulaşacaktır. Gelin sofrada sizlerin de tuzu bulunsun."

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİLER
Gıda Bankasından alışveriş yapan vatandaşlar da Yunusemre Belediyesi'nin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Bu hizmetleri yapanlardan Allah razı olsun" dedi.  Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer de müdürlük olarak her zaman imkânları ölçüsünde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Süzer, yalnızca Gıda Bankası değil; evde bakım hizmetleri, ikinci el eşya yardımı ve birçok hizmetle yoğun bir çalışma programı sürdürdüklerini aktardı.

 
Editör: TE Bilişim