Hastana yönetimine, doktorlarına, personeline verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eden Değirmencioğlu, “Benim hastalığım karaciğer yetmezliğidir. Bunun tek tedavisi nakildir. Karaciğer nakli canlı dönordan bir parça alınıp bana takılacak. Donör olabilecek insan varsa verici olan birçok sağlık kontrolünden geçiyor. O kişi emin olduktan sonra donör olarak kabul ediliyor.  Karaciğer kendini yenileyen bir organdır. Verici bir hafta içinde karaciğerini yenileyebiliyor. Ve hiçbir şey olmamış gibi hayatını devam ettirebiliyor. Vicdanlı insanlar varsa bana donör olabilecek, çocuklarımın annesiz büyümesine izin vermeyecek olan lütfen bizimle irtibata geçsin. Çocuklarım annesiz büyümesin” dedi. 
Karaciğer yetmezliğine bağlı sirozun başlangıcı şöyle oldu. İlk başta karaciğer hastalığım oluştu. Karaciğerdeki safra damarları tıkanıyordu. Hastalığın zaten kendisinin tedavisi yok yani. Hastalık kendisi baskın altında tutulduğu zaman karaciğer yetmezliğine, siroza çeviren bir hastalık. Belirli bir süre içerisinde tutabildik. 1 sene içerisinde siroza çevirdi ve çok hızlı bir şekilde ilerledi. Gittikçe her gün aleyhime işliyor. Çünkü karaciğer yetmezliği diğer organlara da zarar veren bir hastalıktır. Başka organlara zarar vermeden, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde nakil yapılırsa çok da sağlıklı olabilir. Verici olacak olan insan Allah rızası için hayat kurtaracak. Ömür boyu rıza duası alacak.” diye konuştu. 
Yüleyha Değirmencioğlu’nun kızı Sima Petkova (12), gözlü yaşlı bir şekilde annesine bir an önce karaciğer nakli bulunmasını istedi. Petkova, “12 yaşındayım, keşke 18 yaşında olsaydım, donör olabilseydim ama maalesef yapamıyorum. Artık yatağa yattığımda annemin ölüm korkusuyla uyumak istemiyorum. Lütfen anneme donör bulun. Çünkü ben annemi çok seviyorum. Annesiz yaşamak istemiyorum. Her zaman arkadaşlarıma annemin iyi olduğunu söylüyorum ama içim içimi yiyor. Annemle bir şeyler yapmak istiyorum. Ben annemi seviyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim