Yemenici yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Gelişmiş ülkelerin temel hareket değerleri her zaman insan ve sağlık olmuştur. ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ diyerek insanın önemini gören ecdadımız bu vesileyle nice devletler kurmuştur. Manisa Sancağı’nda yetişen Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han’ın,  ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözü devletimizin sağlığa ve insana verdiği önemi gösteren en güzel sözlerden biridir” dedi.
Günümüzde özellikle son 15 yıldır ‘’önce insan’’ anlayışıyla sürdürülen sağlık politikaları neticesinde ülkemizin sağlık sistemi, Avrupa ülkelerinin hatta Amerika’nın özendiği ve rol model olarak almak istediği bir dönüşüm yaşamıştır ifadelerini kullandı.
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yemenici gelinen bu başarılı noktada en büyük payın ise sağlık çalışanlarına ait olduğu vurgusunu yaparak şöyle devam etti: “Ülkemizin sağlık düzeyini yükseltmek ve gelecek nesillerin daha sağlıklı şartlarda büyümesi için varız. Bütün çalışanlarımızla ilimizin ve dolayısıyla ülkemizin sağlığını yükseltebilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu duygularla insan yaşamını her şeyin üstünde tutan, zor koşullarda özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim