Manisa’da oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan 63 yaşındaki Keziban Ege, 5 yıldır yaşadığı sağlık sorunlarının ardından dalağının büyüdüğünü ve dalağı besleyen atardamarda 2 santimetre çapında baloncuk oluştuğunu öğrendi. Doktorların, "Ameliyat olman çok riskli" dediği Keziban Teyze, 10 gün önce son bir aydır ölüm korkusuyla yaşadığını, uykularının kaçtığını ve çoğu zaman ağladığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tedavi için yardım istemişti. İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla sesini duyuran Keziban Teyze, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Manisa'dan Ankara'ya getirilerek ameliyat oldu.
Keziban Ege, Ankara'daki doktorlara ve hastane yetkililerine teşekkür ederek, "Devletimiz, Cumhurbaşkanımız benim sağlığıma kavuşmam için bütün imkanlarını kullandı. Allah doktorlarımıza da Cumhurbaşkanımıza da uzun ömürler versin, hep duacı olacağım" ifadelerini kullandı.

"İşlem yarım saat sürdü"
Ameliyatı gerçekleştiren Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Murat Canyiğit ise internet ortamından gönderilen filmleri değerlendirdiklerini ve hastayı ameliyat edebileceklerini ilettiklerini dile getirdi. Canyiğit, "Hasta geldiğinde biraz tedirgindi, kendisine ameliyatla ilgili çok büyük risk verilmiş. Bizim bu konuda daha önceden de tecrübelerimiz var. Dalağa giden damarın baloncuk kısmına girerek, baloncuğu kapatarak tedaviyi gerçekleştirdik. İşlem yaklaşık yarım saat sürdü" şeklinde konuştu. 
Keziban Teyze aynı gün taburcu edilerek memleketine gönderildi.


Editör: TE Bilişim