Sendikalarının ülkeyi yeniden inşa edecek erdemlilerden oluştuğunu aktaran Memiş, "Bu erdemliler hareketi Allah'a hamdolsun kurulduğu günden bugüne yolundan sapmadan hedefine gitme noktasında ortak bir mücadele veriyor ve 1 milyon 10 bin üyesiyle birlikte bu ülkenin zor günlerden bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan sivil tolum örgütü. Biz başımızı yastığa koyarken yarınımızdan umutlu bir Türkiye uykusuna uyumak istiyoruz. Biz başımızı yastığa koyarken ‘yarın terör olayları mı olacak, darbeler mi olacak, ekonomik krizler mi yaşanacak?’ böyle bir Türkiye uykusuna uyumak istemiyoruz. Onun için bizim önceliğimiz milletimiz, önceliğimiz ülkemizin geleceği diyerek sendikacılık yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Sendikalarına yönelik yandaş ve taraf suçlamalarına sert dille karşı çıkan Memiş, kendilerinin vatan ve bayrak sevdalısı oldukların, bunun her daim süreceğini ifade etti.
Memiş, 4 yıldır vaat edilen ancak hala çözülemeyen yıpranma payı meselesinin yeni dönemdeki ilk icraatlardan birisi olacağını ve çözüme kavuşacağına inandığını kaydetti.
Yıpranma payının geçmişe dönük olarak da verilmesi için mücadele vereceklerini anlatan Memiş, 3600 ek gösterge meselesinin de çözülmeyi beklediğini hatırlattı.
Sağlık çalışanlarının da 3600 ek gösterge taleplerinin olduğunu aktaran Memiş, şöyle konuştu:
"Bu çok önemli bir aşama. Önemli bir başlangıç. Bu konu öyle kağıt üzerinden verilmeyecek, masaya getirilecek. Bu konu masaya getirildiğinde tüm memurları kapsayacak şekilde, ne şekilde yapılması gerekiyorsa 3600 olmasa bile 600 puanlık artışın tüm çalışanlara verilmesi noktasında bu mücadeleyi mutlaka sürdüreceğiz ve olayı tersinden okuyanlara, tersinden bakanlara bu kazanımları kötü göstermeye çalışanlara inat Allah'ın izniyle bu sorunu da hep beraber çözmüş olacağız."
Kurulda yapılan seçim sonrası Sağlık-Sen Manisa Şubesi'nin başkanlığına Mustafa Irgatoğlu yeniden seçildi.

(Metin Memiş)

(Mustafa Irgatoğlu)

Editör: TE Bilişim