Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nde hasta yoğunluğu farklı boyutlara ulaşınca tepkiler arttı.  Muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlar, saatlerce koridorlarda beklemek zorunda kalıyor. Moris Şinasi Hastanesi'nde çocuklarını muayene ettirmenin çok zor olduğunu ifade eden vatandaşlar, hastanenin ihtiyaçlarını karşılamadığına dikkat çekiyor. Bazı vatandaşlar ise, salgın hastalık olduğunu, bu yoğunluğun da salgın hastalıklardan meydana geldiğini belirtiyor. Nüfusu 1,5 milyona yaklaşan Manisa'da kamuya bağlı sadece bir tane çocuk hastanesi olması da hastanedeki sıkıntının katlanmasına yol açıyor.
“YOĞUNLUĞUN SEBEBİ MEVSİMSEL GEÇİŞLER!”
Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım, yoğunluğun nedenlerini açıklarken şu gerekçeleri sıraladı:  "Manisa için herhangi bir salgın durumu söz konusu değil. Salgın durumlarıyla alakalı günlük veri incelemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizlere bu konuda gelen herhangi ihbar da yok. Hastanelerdeki yoğunluğun sebebi, bizce mevsimsel geçişler. Bu mevsimlerde gribal enfeksiyonlara çok sık rastlıyoruz. Bu da maalesef hastanelerimizde yoğunluğa neden oluyor" dedi.
“FİZİKİ KAPASİTEMİZ YETERLİ”
Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Habil Yücel de, Manisa'da herhangi bir salgın durumunun veya hastane açısından fiziki yetersizliğin söz konusu olmadığını belirterek, "Biz Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi olarak, Manisa'nın en büyük hastanesiyiz. 415 yatakla, bin 200 tane çalışanla, yaklaşık 117 uzman hekimle, Manisa için önemli bir hastaneyiz. 2015 verilerine göre, toplamda 900 bin hasta, polikliniklerimize başvuruda bulundu. 300 bin hastamız da acil servisimize başvuruda bulunmuş. Dolayısıyla ciddi derecede bir fiziki yetersizlikten söz etmek mümkün değil. Manisa'nın büyük ve her geçen gün artan bir nüfusu var ve mevsimsel geçişlerde hastanelerimize çok sayıda başvuru oluyor. Bu, genellikle gribal enfeksiyonlardan kaynaklanıyor" diye konuştu.
Salgın söylentileriyle ilgili de konuşan Başhekim Yücel, "Salgın kavramı biraz farklı. Ama bazı hastalıkların mevsimi var. Buna salgın diyemeyiz. Bugünlerde grip, nezle gibi rahatsızlıklara çok sık rastlıyoruz. Buna salgın diyemeyiz. Bu, sadece mevsimsel geçişlerden dolayı meydana gelen rahatsızlıklar. Özellikle şu sıralar çocuk hastalarımızda bulantı, kusma gibi rahatsızlıklara rastlıyoruz. Bu salgınla alakalı bir durum değil, tamamen mevsimsel bir olay" ifadelerini kullandı.
SAATLERCE SIRA BEKLİYORUZ!
Vatandaşlar ise yetkililerle aynı görüşte değil. Çocuk Hastanesinde poliklinikler ve diğer birimlerin önünde saatlerce sıra beklediklerini dile getiren vatandaşlar, koridorların nefes alınmayacak durumda olduğunu söylediler. Yetililere seslenen vatandaşlar, daha sağlıklı bir çocuk hastanesi istediler. 
Üveys ÖZGÜL

 
Editör: TE Bilişim