Manisa Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici gazetecilere yaptığı açıklamada, “3 Eylül itibariyle 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde poliklinik, kan alma, görüntüleme bölümlerini hizmete açtık. Diğer bölümlerimizde önümüzdeki günlerde hizmete girecektir.  Tabi ki hastanemizin inşaatı yeni bitti. Geçici kabulü yapıldı. Bazı eksikliklerinden dolayı hizmet aksamasın diye kısım kısım hizmete açıyoruz hastanemizi. Kadın doğum, çocuk ve kardiyoloji hariç bütün poliklinikler bu hastanemizde hizmet vermeye başladı. Bu poliklinikler Şehir Hastanemiz açıldıktan sonra orada hizmet vermeye başlayacaktır. Şimdiden Manisa halkına hayırlı olsun diyoruz. İnşallah bu ay içinde diğer bütün bölümleri de taşıyarak tam olarak hizmete gireceğiz” diye konuştu. Vatandaşlar ise otel konforunda Manisa’ya yeni bir hastane kazandırıldığı için emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Hastanenin açılmasıyla beraber Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Baybatur mesajında, “Son teknoloji ile donatılmış Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi bugün itibariyle yeni hizmet binasında halkımızın hizmetine girmiştir. Ülkemiz, milletimiz ve Manisa’mız için hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, “45 yoğun bakım, 13 Ameliyathane ve 460 yatak kapasiteli Merkezefendi Devlet Hastanemiz 03 Eylül Pazartesi günü hizmet vermeye başlıyor. Manisa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim