Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Kanseri Tanıyalım Birlikte Yenelim" semineri düzenlendi.

Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen "Kanseri Tanıyalım Birlikte Yenelim" seminerinde konuşmacı olarak Manisa Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzman Dr. Özgür Yıldırım katıldı. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş katıldı. Uzman Dr. Özgür Yıldırım seminerde kanser nedir, tanısı, tedavisi nedir, erken tanının önemi, tedavi yöntemleri, kanserden korunmak için yapılması gerekenler hakkında dinleyicilere bilgiler aktardı. Uzm. Dr. Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Uzm. Dr. Yıldırım’ın Manisa Devlet Hastanesi’nde mesai arkadaşı olduğunu söyledi. Akbaş, programa katılmasından dolayı teşekkürlerini ileterek Yıldırım’a çiçek takdim etti. Talip Akbaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kanser hastalarına yönelik hizmetlerinin olduğunu belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşa götürdüğümüz evde bakım hizmetimiz var. Bu hizmetimizde kanser hastalarımıza evlerinde ve ortamlarında çok ciddi yardımlar yapıyoruz. Bu hizmetlerimizin içinde psikolog, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, diyetisyen, kişisel bakım, erkek kuaförü, kadın kuaförü ve hemşirelik hizmetleri götürüyoruz. Sizlerde polikliniğinize başvuru yapan hastalarınıza evde bakım hizmetleri almaya haiz hastalara bu bilgileri paylaşabilirsiniz. Biz vatandaşlarımıza Manisa merkez, Turgutlu ve Saruhanlı olmak üzere 500 vatandaşımıza bu hizmeti götürüyoruz. Toplamda bugün itibari ile bin hizmete ulaştık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuda çok büyük katkıları var” dedi.
Kaynak: iha