MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 17 ilçeye sağlıklı su temini için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Kula merkezde isale hattı yenileme çalışması gerçekleştirdi. İlçedeki depodan şebekeye bağlantıyı sağlayan bin metrelik isale hattına ait asbest borular, MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yenileriyle değiştirildi. Uzun yıllardır kullanımda olmasından dolayı hasar gören ve sık sık yaşanan arızalarla vatandaşların mağdur olmasına sebep olan eski tesisat, MASKİ tarafından tamamen yenilendi.

“Daha kaliteli içme suyu için çalışıyoruz”
Kula’da gerçekleştirilen hat yenileme çalışmasıyla ilgili konuşan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “İlçe merkezinde uzun zamandır bakım ya da yenileme görmemiş eski tesisat sık aralıklarla patlak veriyor ve kesintilere sebep olarak vatandaşımızı mağdur ediyordu. Bu amaçla, depomuzdan ana şebekeye uzanan isale hattımızın eski borularını daha sağlıklı olan yeni polietilen borularla değiştirdik. İlimiz geneline daha kaliteli ve güvenilir içme suyu temin etmek en başta gelen görevimiz. Bunun için de elimizden geldiğince gayret göstererek her ilçemizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Gölbaşı’nın su sorunu ortadan kaldırılıyor
MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Kula ilçesinin Gölbaşı Mahallesinde aşırı sıcaklıklar nedeniyle kuruyan sondaj kuyusunun sebep olduğu su sorununu da yeni bir hat döşeyerek çözüyor. Cehiller Mahallesinde bulunan kuyudan su takviyesi sağlayacak olan 3 bin metrelik isale hattı sayesinde Gölbaşı Mahallesinin ihtiyacı olan yeterli su temin edilebilecek.

“Çalışmalar acilen başladı”
İlçede gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Kula Gölbaşı Mahallemizdeki içme suyu kuyumuzun artan hava sıcaklıkları nedeniyle kuruması üzerine, sorunun çözümü için çalışma başlattık. Bir diğer mahallemiz olan Cehiller’de bulunan kuyumuz, yeterli miktarda suya sahip. Dolayısıyla bu iki mahalle arasında döşenen isale hattıyla Gölbaşı’na da su verebileceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hat döşeme işlemlerimize hemen başladık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz, su konusunda sıkıntı yaşanmaması için var gücüyle çalışmaya devam edecek” dedi.
Editör: TE Bilişim