Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Dünya Kalp Günü kapsamında  yapılan Çalıştaya İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakcı, Genel Sekreter Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, sağlık tesislerindeki Kardiyoloji uzmanları, Kalp Damar Cerrahları, Acil Tıp Uzmanları, Acil Servis Hekimleri ve 112 Komuta Başhekimliği katıldı.
Çalıştayda hekimler Manisa’nın kalp sağlığı üzerine, acil sevkler ve Merkezefendi Anjiyo Merkezine yapılan sevkler ile burada yapılan müdahaleler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Merkezefendi Anjiyo Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, merkezde yapılan girişimler hakkında bilgi vererek Manisa’nın son 3 yılda kalp sağlığı üzerine birçok girişimsel ve özellikli hizmeti verebilir duruma geldiğini belirterek hastalarını artık İzmir veya özel hastanelere göndermek zorunda kalmadan Merkezefendi Devlet Hastanesi Anjiyo Merkezinde tedavi edebiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Tezcan Bozkurt ve Genel Sekreterlik Acil Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi Op. Dr. Orkun Öztürk sunumlarıyla bilgilendirmede bulundular. Genel Sekreter Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz yaptığı konuşmada şunlara değindi:''Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Manisa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı herhangi bir hastanemizde bugüne kadar anjiyo merkezinin olmaması kalp sağlığı ve kalp krizinin erken tedavisi açısından ilimizde önemli bir eksiklikti. 2015 yılında Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak göreve geldiğimde ekibimle beraber ilimizde henüz verilemeyen özellikli sağlık hizmetlerini geliştirmeyi amaç edindim. Bu hizmetlerden biri de Koroner Anjiyografi ve KVC tedavi hizmetiydi. Devlet hastanelerinin hiç birinde bu hizmet verilemiyordu ve yıllık 3500 ile 4000 hastayı özel hastanelere ve il dışına sevk etmek durumunda kalıyorduk. 2015 yılında acil sevkler içerisinde kalp damar hastalıklarının sayısı yaklaşık 5.000. Bu rakam içerisinde ise anjiyo gereken hasta oranı yaklaşık olarak %60. Rakamlar göz önünde tutularak anjiyo ünitesi eksikliğini gidermek amacıyla hemen çalışmaları hızlandırdık.
Yoğun çabalarımızla ve Sağlık Bakanlığımızın desteği sonucunda 1 Aralık 2016 da Merkezefendi Devlet Hastanesinde ilk koroner anjiyografimizi yaparak bu hizmeti ilimize kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşadık. O tarihten bu yana geçen zaman içinde 2.175 hastamız anjiyo hizmetinden yararlandı. Ayrıca 797 hastamıza stend ve balon uygulaması gibi girişimsel işlemler uygulandı. Bugün 'sevk veren bir Manisa'dan sevk alan bir Manisa'ya dönüşmek' hepimizin emeği ve gururudur. Bütün çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim