Manisa Şehir Hastanesi’nin açılışı öncesi kontrolleri Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Daire Başkanı Sait ÇELEBİ, Manisa Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Ayhan KORKMAZ, Manisa Devlet Hastanesi Yöneticileri ve YDA Yüklenici Firma Yöneticileri tarafından yapıldı.
Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, şehir hastanesi ile 455 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'yle birlikte Manisa'nın il dışına hasta sevk eden kent değil, dışarıdan hasta sevki alan kent konumuna geleceğini vurguladı.
"25 YIL BOYUNCA HASTANE İHTİYACI OLMAYACAK"
İki hastanenin bölgede çok önemli hizmetler vereceğini dile getiren Yemenici, şöyle devam etti: "Manisa büyük bir il, 1 milyon 400 bin üzerinde nüfusu var. 100 bin nüfusun üzerinde 7 tane ilçesi var. İlçelerimizdeki bu yoğunluğu yeni hastanelerimiz kaldıracak. Özelikle yoğun bakım yatağı bulma konusunda ilimiz sıkıntı çekmekteydi. İzmir başta olmak üzere civar illere, İstanbul ve Ankara'ya hastalarımızı gönderiyoruz. 
Yemenici, ana branşların şehir hastanesi bünyesinde hizmet vereceğini aktararak, "Şehir hastanesinde daha çok ana branşlar olacak. Örneğin Kalp ve Damar Cerrahi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları gibi bölümler Şehir Hastanesi'nde olacak. Merkez Efendi Devlet Hastanesinde de genel branşlar olacak." ifadelerini kullandı.


 
 

Editör: TE Bilişim