Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin beyannamesini açıkladı. Sağlık yatırımlarının öneminden bahseden Erdoğan, "Manisa, Elazığ, Eskişehir ve Ankara şehir hastanelerimizi bu yıl bitmeden açıyoruz. Ülkemize kazandıracağımız 40 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimiz ülkemizde sağlık hizmetlerinin standardını bir üst seviyeye yükseltecektir. Sağlık sektöründe de yerlileştirme oranını sürekli yükselteceğiz. Ülkemizdeki nüfusun gen havuzunu çıkartacak ve kişiye dayalı tıp uygulamalarını geliştireceğiz” dedi.

570 Yataklı dev hastane
Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi'nde yapımı devam eden 570 yataklı Şehir Hastanesi'nin tamamlanması için  son rötuşlar yapılıyor. 2013 yılının sonlarında temeli atılan hastanenin açılmasıyla birlikte Manisa, 150 bin metrekare kapalı alana sahip, modern, dünyanın en gelişmiş standartlarına sahip bir hastaneye kavuşmuş olacak.

Yüksek Hızlı Tren Projesi 
Seçim beyannamsinde yer alan Ankara-Afyonkarahisar-Uşak kesiminin 2019 yılı sonunda, Uşak-Manisa-İzmir kesiminin ise 2020 yılında tamamlanması planlandiği bildirildi.

Manisa'ya Türk İslam Eserleri Müzesi
Ayrıca seçim beyannamede belirtilen ifadelere göre, Manisa'ya Türk İslam Eserleri Müzesi'nin kazandırılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim